Totti Karpela: Sudet, lampaat ja paimenet : Tarinoita Kakolan muurin molemmin puolin

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Totti Karpela on entinen vankilanjohtaja, joka on tunnettu dekkaristina. Sudet, lampaat ja paimenet on lyhytproosaa. Pieniä tarinoita, jotka ovat karuja ja yllätyksellisiä. Jokainen tarina, pienuudesta huolimatta, kertoo aina yhden ihmisen tarinan.

Mitään helppoja ne eivät ole. Tuntuu kuin joka tarinan viimeinen lause läväyttäisi päin näköä. Jos tuudittautuu tarinaan sana sanalta, antaen tarinan viedä, niin loppulause herättää, että hah, ei se ihan niin ollut!

Totti Karpela osaa sanan käytön ja lukisin mieluusti enemmänkin hänen kirjallisia tuotoksiaan. Hänen elämänsä on ollut täynnä tarinoita ja ne eivät ole mitään ruusunpunaisia pehmotarinoita, vaan tarinoita ihmisistä, pahoista ihmisistä, vaikka kuin haluaisi uskoa ihmisen hyvyyteen.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...