Veikko Neuvonen: Suomalainen maisema : järvien Suomi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomea ei turhaan sanota tuhansien järvien maaksi, sillä yli hehtaarin kokoisia järviä on maassamme noin 56 000 ja yli viiden aarin järviä lähes 188 000. Järvi kuvaa yhtä hyvin suomalaista luonnonmaisemaa kuin mielenmaisemaa. Järvien Suomi kuvaa sitä sekä sanoin että kuvin.

Luontoillasta tuttu, kokenut luontotoimittaja Veikko Neuvonen lähtee tekstissään jääkaudesta liikkeelle. Sen jälkeen hän käy järviteemalla läpi vuodenaikoja, kulkuväyliä, teollisuutta sekä luontoa ja paljon muuta. Teksti on melko tiivistettyä, mutta tarjoaa paljon perustietoa. Sama teksti on myös englanniksi, joten kirja on oiva lahja ulkomaalaiselle ystävälle.

Monipuoliset kuvat ovat Suomen ykkösrivin kuvaajien käsialaa. Muutama otos avautuu useamman sivun panoraamaksi. Se ei ole kirjan taiton kannalta kätevintä, mutta tarjoaa lukijalle kuin taukopaikan jäädä ihailemaan järvimaisemaa pidemmäksikin aikaa.

Maisema elää – hyvässä ja pahassa. Toivottavasti tämä teos saa osaltaan suomalaiset arvostamaan äärimmäistä rikkauttaan eli kauniita ja puhtaita vesiään vielä enemmän.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...