Arno Rautavaara (toim.): Suomalainen maisema : Saaristo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Docendon Suomalainen maisema -sarja saa jatkoa. Ensimmäinen osa esitteli järviä, nyt on vuorossa saaristo. Suomen rannikoiden saaristot ovat monin tavoin ainutlaatuisia maailmassa, vastaavia karien, luotojen ja saarien labyrinttejä ei muualta löydy. Niistä onkin saatu kerrassaan kaunis kirja, jossa huippuluokan valokuvaajien otokset yhdistyvät toimittaja ja luontokuvaaja Arno Rautavaaran teksteihin.

Rautavaara kuvailee Suomen rannikon erikoispiirteitä ja esittelee saariston koko kirjon Suomenlahden itäreunasta Saaristomerelle ja siitä pohjoiseen Perämerelle. Alueilla on omat erikoispiirteensä, mutta kaikkia yhdistää kauneus ja monimuotoisuus.

Kirjan kuvitus on upeaa. Erityisesti on syytä mainita leveät panoraamat: kirjassa on pari aukeavaa aukeamaa, joista avautuu ihailtavaksi kaksi kolmesivuista ja yksi nelisivuinen panoraamakuva. Saaristomaisemista saa upeita panoraamakuvia.

Suomalainen maisema -sarja on kaunis muistutus siitä, miten upeissa olosuhteissa saamme elää. Kirjan tekstit ovat suomeksi ja englanniksi, joten kirja sopii myös suomalaisten maisemien mainokseksi ulkomaille.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...