Arno Rautavaara (toim.): Suomalainen maisema : Saaristo

Suomalainen maisema : Saaristo

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Docendon Suomalainen maisema -sarja saa jatkoa. Ensimmäinen osa esitteli järviä, nyt on vuorossa saaristo. Suomen rannikoiden saaristot ovat monin tavoin ainutlaatuisia maailmassa, vastaavia karien, luotojen ja saarien labyrinttejä ei muualta löydy. Niistä onkin saatu kerrassaan kaunis kirja, jossa huippuluokan valokuvaajien otokset yhdistyvät toimittaja ja luontokuvaaja Arno Rautavaaran teksteihin.

Rautavaara kuvailee Suomen rannikon erikoispiirteitä ja esittelee saariston koko kirjon Suomenlahden itäreunasta Saaristomerelle ja siitä pohjoiseen Perämerelle. Alueilla on omat erikoispiirteensä, mutta kaikkia yhdistää kauneus ja monimuotoisuus.

Kirjan kuvitus on upeaa. Erityisesti on syytä mainita leveät panoraamat: kirjassa on pari aukeavaa aukeamaa, joista avautuu ihailtavaksi kaksi kolmesivuista ja yksi nelisivuinen panoraamakuva. Saaristomaisemista saa upeita panoraamakuvia.

Suomalainen maisema -sarja on kaunis muistutus siitä, miten upeissa olosuhteissa saamme elää. Kirjan tekstit ovat suomeksi ja englanniksi, joten kirja sopii myös suomalaisten maisemien mainokseksi ulkomaille.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...