Iiris Kalliola ja Lasse J. Laine: Suomen lasten retkeilyopas

Osta kirja itsellesi

Suomea voi hyvällä syyllä sanoa retkeilyn luvatuksi maaksi, sillä retkeilijöitä ja retkikohteita on moneen lähtöön. Tämä opas pureutuu retkeilyyn kunnianhimoisen monipuolisesti. Mielestäni kyseessä ei kuitenkaan ole pelkästään lapsille suunnattu teos, vaan se sopii jokaiselle retkeilystä ja luonnosta kiinnostuneelle.

Kirjassa esitellään niin lintuja, sieniä, sääilmiöitä kuin solmujakin. Retkeilytaitoihin liittyviä vinkkejä löytyy myös laidasta laitaan suolla kulkemisesta ensiapuohjeisiin. Opas ei kuitenkaan ole faktamaisen kuiva, vaan tunnelmointiakin löytyy.

Taitto ansaitsee erityismaininnan. Nostolaatikoihin sijoitetut faktat ja opasteet löytyvät helposti, leipäteksti ja kuvat ovat hyvin tasapainossa.

Retkelle lähdön syitä on monia, mutta pääasia että lähtee. Suomen lasten retkeilyopas houkuttelee luontoon antaen hyvät perustiedot sekä yksityiskohtaisempaakin asiaa retkeilystä.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...