Lasse J. Laine: Suomen linnut : tunnistusopas

Suomen linnut : Tunnistusopas

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Suomalaiselle lintuharrastajalle on tarjolla paljon taustatukea. Tärkeintä on tietysti retkeily, mutta laadukkaita kirjoja julkaistaan useampi vuodessa. Viime vuonna julkaistiin uudistettu painos Pertti Koskimiehen Suomen lintuoppaasta ja nyt on vuorossa Lasse J. Laineen Suomen linnut : tunnistusopas.

Koskimiehen teos tarjoaa monipuolisen tietopaketin, kun taas Laine keskittyy lintujen tunnistamiseen. Mistä ja miten lajin tunnistaa parhaiten, milloin ja missä sen todennäköisimmin havaitsee. Värityksen lisäksi korostetaan koon sekä muodon tärkeyttä. Lyhyt perustieto-osuus on joka lajin levinneisyyskartan alla.

Monen lajin voi tavata hyvinkin erilaisessa puvussa. Keväisessä juhlapuvussa koreileva koiras ja yleensä vaatimattomampaan asuun tyytyvä naaras voivat olla hyvin erinäköisiä kuten myös syksyllä nähtävät nuoret linnut. Kirjan vertailuaukeamat nuorista kahlaajista ja lokeista ovat monelle kokeneemmallekin retkeilijälle hyödyllisiä.

Myös äänet ovat lintujen tunnistamisessa erittäin tärkeitä. Esimerkiksi keväisen metsän äänimaisema tai syysaamuna korkealta taivaalta kantautuvat muuttoäänet saattavat tarjota kiperän pähkinän purtavaksi. Äänet kuvataan kirjassa sanoin, mutta kustantajan sivuilta löytyy noin 230 lajin ääninäyte.

Tunnistusoppaassa esitellään kaikki Suomessa säännöllisesti tavattavat lajit sekä lopussa joitakin harvinaisuuksia. Selkeä rakenne ja kuvat tekevät tästä kätevän paketin kotiin ja maastoon.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 286 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...