Anna Perho: Superarkea! Käytännön opas helpompaan elämään

Osta kirja itsellesi

Toimittaja Anna Perho on tullut tunnetuksi useiden lehtien kolumnistina ja tv-toimittajana; tällä hetkellä hän muun muassa juontaa Radio Aallon aamuohjelmaa. Superarkea -kirjassa hän tarttuu lukijaansa tomerin ottein ja haastaa tämän muuttamaan elämässään tyytymättömyyttä aiheuttavia asioita.

Kirja on selkeän työkirjamainen kymmeneen lukuun jaettu opas: puhutaan omaan elämään ja itseen kohdistuvista uskomuksista, kiireestä, kodin järjestyksestä, perhe-elämästä ja työstä. Teksti on rohkaisevaa ja konkreettista. Super-sanan jatkuva toistelu otsikoissa voi hiukan ärsyttää – varsinkin kun otsikoiden tekstit pomppaavat silmille kuin liikennemerkit mustalla tekstillä keltaisella pohjalla – mutta Perhon tyyli on aidosti innostavaa sortumatta kuitenkaan tekoiloiseen positiivisuuteen: niin sanotut pienet ilot eivät auta jos elämän isot asiat kuten terveys, ihmissuhteet ja toimeentulo ovat pahasti pielessä. Suurimman osan elämän muuttamisen vastuusta Perho kuitenkin näkee olevan ihmisellä itsellään: ”Älä kuvittele, että jostakin kulman takaa ilmestyy arkienkeli, joka loihtii arkeesi lisää energiaa ja täydellisen, laventelintuoksuisen liinavaatekaapin. Sitä ilmestystä ei koskaan tulla näkemään. Sen sijaan voit katsoa itseäsi peiliin ja nähdä enkelin siellä.”

Parhaimmillaan Anna Perhon neuvot arjen elämiseen ovat konkreettisia, humoristisia ja läpieletyn tuntuisia. Uskoisin että elämässään muutosta pohtivat saavat siitä vahvistusta mietteilleen.

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.