Anna Perho: Superarkea! Käytännön opas helpompaan elämään

Superarkea!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Toimittaja Anna Perho on tullut tunnetuksi useiden lehtien kolumnistina ja tv-toimittajana; tällä hetkellä hän muun muassa juontaa Radio Aallon aamuohjelmaa. Superarkea-kirjassa hän tarttuu lukijaansa tomerin ottein ja haastaa tämän muuttamaan elämässään tyytymättömyyttä aiheuttavia asioita.

Kirja on selkeän työkirjamainen kymmeneen lukuun jaettu opas: puhutaan omaan elämään ja itseen kohdistuvista uskomuksista, kiireestä, kodin järjestyksestä, perhe-elämästä ja työstä. Teksti on rohkaisevaa ja konkreettista. Super-sanan jatkuva toistelu otsikoissa voi hiukan ärsyttää – varsinkin kun otsikoiden tekstit pomppaavat silmille kuin liikennemerkit mustalla tekstillä keltaisella pohjalla – mutta Perhon tyyli on aidosti innostavaa sortumatta kuitenkaan tekoiloiseen positiivisuuteen: niin sanotut pienet ilot eivät auta jos elämän isot asiat kuten terveys, ihmissuhteet ja toimeentulo ovat pahasti pielessä.

Suurimman osan elämän muuttamisen vastuusta Perho kuitenkin näkee olevan ihmisellä itsellään: ”Älä kuvittele, että jostakin kulman takaa ilmestyy arkienkeli, joka loihtii arkeesi lisää energiaa ja täydellisen, laventelintuoksuisen liinavaatekaapin. Sitä ilmestystä ei koskaan tulla näkemään. Sen sijaan voit katsoa itseäsi peiliin ja nähdä enkelin siellä.”

Parhaimmillaan Anna Perhon neuvot arjen elämiseen ovat konkreettisia, humoristisia ja läpieletyn tuntuisia. Uskoisin että elämässään muutosta pohtivat saavat siitä vahvistusta mietteilleen.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...