Petri Laine: Surunkorento

Osta kirja itsellesi

Kirjoittaja on tarttunut science fiction -novellikokoelmansa jälkeen kauhun ilmentymiin ja kauhufantasiaan. Novellit edustavat erilaisia lajityyppejä lähes tavallisesta arkielämää koskevasta kauhusta aina vanhanaikaiseen goottikauhuun asti. Kirjoittaja osoittaa hallitsevansa mainiosti lyhyen ja tiiviin kerronnan, kuten aikaisemmastakin kokoelmasta jo huomasi. Novellit on aikaisemmin julkaistu mm. Usvazinessa, FinnZinessa, Spinissä ja Portissa. Mukana on mös kaksi aiemmin julkistamatonta tarinaa.

Kokoelman teemat vaihtelevat paljon, tsunamin jälkeisestä välähdyksenomaisesta mininovellista aina lordin erityisiin taipumuksiin asti. Kerronta on kuitenkin kaikissa tiivistä, kuvauksellista ja saa aikaan lukijassaan ainakin epämiellyttävän olotilan, vaikkei ehkä pakenemista kirjan äärestä kuitenkaan…

Itse suosin kirjan novellia Elämän lähde, joka jostain syystä tuntui – tuota – kovin kotoisalta. Kirja on hyvä osoitus kirjoittajansa muuntautumiskyvystä ja taidoista tuoda ilmi olennaiset asiat. Jotkut novellit ehkä jäävät vaivaamaan mieltä pidemmäksi aikaa, mikä on minusta vain osoitus mainiosta kyvystä lopettaa kirjoittaminen ajoissa eikä selitellä turhaan.

Siksi minäkin vain suosittelen kirjaa kaikille kauhun ja fantasian ystäville. Kaksitoista novellia, jotka kaikki ovat taatusti erilaisia. Kannattaa tutustua!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...