Neil deGrasse Tyson: Tähtitiedettä kiireisille

Tähtitiedettä kiireisille

Osta kirja itsellesi

Minulle elämässä ei ole koskaan tarpeeksi aikaa kaikelle minua kiinnostavalle. Osaltaan se johtuu siitä että kiinnostun lähes kaikesta, mutta enemmän siitä että nykypäivänä tuntuu vapaa-aika olevan kortilla.

Siksi tämä kirja kiinnitti huomioni. Tähtitiedettä kiireisille on 160 sivun tietopaketti, joka esittelee tähtitieteen perusteita kansantajuisesti. Mukana on myös Esko Valtaojan esipuhe.

Tietopaketti on tosiaan aika tiukka. Lyhyestä sivumäärästä huolimatta minulla kului kirjan parissa yllättävän pitkään. Tämä siksi, että lukujen asiasisältö on jossain määrin raskasta.

Mitään kauhean eksoottista kansien väliin ei ole eksynyt, vaan kirja seurailee paljon mediassa olleita aiheita, kuten pimeä aine ja pimeä energia. Esitetyt asiat tuodaan esiin luontevasti ja aiheesta toiseen liikutaan hyvällä rytmillä.

Neil deGrasse Tyson on omistanut elämänsä tähtitieteelle. Hän on alansa supertähti ja yksi tunnistettavimmista tiedemiehistä. Erehtymätön hänkään ei ole, sillä hän on mediassa epäillyt Elon Muskin avaruusohjelmaa.

J. Pekka Mäkelän käännöstyö ansaitsee erikoismaininnan. Tällainen kirja heikosti käännettynä muuttuisi helposti tylsäksi. Tähtitiedettä kiireisille ei missään välissä tuntunut puisevalta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...