Maite Carranza: Susiemon klaani : Noitien taistelu 1. osa

Susiemon klaani

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tarina yhdistää hienosti uutta ja nykyaikaa sekä vanhoja ennustuksia, tarinoita ja tapoja. Pääosassa on 14-vuotias Anaid, tyttö, joka on elänyt koko elämänsä tavallisena tyttönä Urtin kylässä. Suvun naisten salaisuuksista ja menneisyydestä hänellä ei ole ollut aavistustakaan, kunnes hänen äitinsä katoaa salaperäisesti.

Kirjassa ennustuksella ja sen toteutumisella sekä noituudella on suuri osa, kuten pitääkin. Samoin ainaisella hyvän ja pahan välisellä taistelulla. Anaid lähtee etsimään äitiään ja oppii matkalla monia asioita, joista ei ole ennen tiennytkään… Hän oppii taistelemaan, muuntautumaan, tekemään taikoja, kaikkea muuta kuin tavallista teini-ikäisen kokemaa.

Kirjassa on omasta mielestäni nähtävissä myös selkeä feministinen sivujuonne. Naiset ovat vahvoja, hallitsevia, muuntautuvia ja pärjääviä. Naiset ovat kirjan pääosassa, hyvässä ja pahassa, nuorina ja vanhoina.

Kirja on helppolukuinen, lukujen välissä on ennustuksia ja muuta tietoa. Itse pidin tästä, samoin toinen koelukija, 21-vuotias poika. Suosittelen kirjaa kaikille fantasian ystäville. Erityisen hyvin tämä sopisi nuorisolle sekä varsinkin kohentamaan tyttöjen ehkä joskus horjuvaa itsetuntoa. Lämmintä luettavaa kevyemmän fantasian ystäville! Jään mielenkiinnolla odottamaan Noitien taistelu -sarjan seuraavaa osaa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tämä kirja on aivan uskomaton,se on aivan paras kirja jonka olen lukenut!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...