Neil Patrick Harris: Taikajengi ja Kalaganin arvoitus

Taikajengi ja Kalaganin arvoitus

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Neil Patrick Harrisin lastenromaanitetralogia tulee päätökseensä, kun Taikajengi kohtaa vielä kertaalleen arkkivihollisensa Kalaganin. Sarjan edellisen kirjan viekkaan vatsastapuhujan aiheuttamien tapahtumien jälkeen nuoret taikurit ovat pitäneet hetken matalaa profiilia, mutta nyt on aika liittyä jälleen yhteen. Taikajengi ja Kalaganin arvoitus alkaa siitä, kun jengin äkkipikainen älykkö Ridley osallistuu nuorten tiedekilpailuun. Kesken kaiken Ihmelähteiden kaupungin kirjastonhoitaja hyökkää Ridleyn työn kimppuun ja tuhoaa sen. Hän käyttäytyy kuin olisi hypnoosissa. Muutkin taikajengiläiset huomaavat, että heidän ympärillään on oudosti käyttäytyviä ihmisiä. Tilanne alkaa olla uhkaava.

Neil Patrick Harrisin luoma Ihmelähteiden kaupungin erikoinen taikuriyhteisö jaksaa kiinnostaa nuorta lukijaa vielä neljännessäkin osassaan. Kuka Kalagan oikeastaan on, ja miksi hän tahtoo pahaa vuodesta toiseen, jo toiselle maagikkopolvelle? Taikajengiä suojeleva herra Vernon on myös täynnä salaisuuksia. Joko on aika suomusten pudota silmiltä? Kuka lopulta on syyllinen vuosikymmenten mittaiseen vihanpitoon? Jännittävä romaanisarja saa vauhdikkaan finaalin, jossa ystävyys ja luottamus punnitaan.

Meille Taikajengi-sarja on ollut viihdyttävä löytö tämän syksyn iltasatukirjoiksi. Alakouluikäiselle kirjat ovat sopivan jännittäviä, mutteivät liian pelottavia, ja aikuislukijakaan ei kerronnan vauhdissa kyllästy. Aiempien osien tapaan myös Kalaganin arvoitukseen on piilotettu salaviestejä ja taikatemppuohjeita. Sarjaan tutustuminen kannattaa aloittaa alusta, mutta näin maaliin saakka päässeenä kirjoja on helppo suositella: taso säilyy. Hyvää on se, että Neil Patrick Harrisille tärkeitä ovat yhteistyö, ystävyys ja suvaitsevaisuus. Vaaralliset tilanteet ratkaistaan yhdessä, rohkeus ja voima löytyvät rakkaista ystävistä. Kannattaa siis lukea!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...