Juha Numminen: Tappajan valta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vantaalla olevalla huoltoasemalla on ammuttu seitsemän ihmistä. Ihan kamala paikka ja se olisi ratkaistava pian, sillä tilanne on kauhua kylvävä.

Rikoskomissario Sulo Naskali saa tehtäväkseen alkaa selvittää tapausta, vaikka on juuri ollut häpäistynä asiasta, josta poliisi ei saisi olla. Hänen vanha ystävänsä Toni ”Tonic” Nielsen on paljastunut sarjamurhaajaksi. Hän tosin ei voi nyt olla syyllinen, koska hän istuu linnassa. Sen sijaan toimittaja Make Sarkala on tehnyt Tonista kirjan. Vaikka Sarkala ei ole kirjastaan millään lailla ylpeä, se hiertää Naskalin ja Sarkalan välejä.

Molemmat kuitenkin tahoillaan alkavat selvittää murhamysteeriä. Kaikki seitsemän ihmistä ovat kukin erilaisia. Ketään ei varsinaisesti pitänyt ampua, mutta tilanne lähti lapasesta. Kirja etenee hyvin, kun millään ei saata arvata, kuka se voisi olla, kun melkein kaikki voisivat olla syyllisiä tai sitten ei kukaan.

Numminen kuvaa ihmisiä todella hyvin. Jokaisen persoona, nilkkiys ja/tai muu luonteenpiirre tulee hienosti esiin. Sitä suorastaan oppi tuntemaan heidät kaikki. Vankilassa oleva Tonic on kaikkivoipaisessa narsistisessa mielenlaadussaan se, jollaista ei toivoisi koskaan tielleen osuvan, mutta ehei, hän ei ole kuitenkaan se rasian homeisin rusina.

Monen koukeroisen draaman ja lisäruumiiden jälkeen palaset alkavat loksahdella paikoilleen ja lopulta peli on selvä. Voi huokaista helpotuksesta ja olla tyytyväinen lukemaansa.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...