Juha Numminen: Ystävä sä lapsien

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

KRP:n rikoskomisario Sulo Naskali palaa kotiseudulleen selvittämään rikossarjaa, josta paikallinen poliisi ei suoriudu. Keikka on paluu lapsuuteen: poltettu autiotalo kuului aikoinaan Naskalin isoisälle ja talon raunioista löytyneet kaksi ruumista ovat Naskalin lapsuusaikojen parhaita kavereita. Porukan neljäs kaveri, nykyään menestyksekäs yrittäjä, asuu naapurissa.

Vanhoilla kavereilla ei selvästikään mennyt enää kovin lujaa ennen kuolemaansa, mutta miksi heidät murhattiin? Sillä murhalta tapaus näyttää, ei vain traagiselta onnettomuudelta: autiotalon ovi kun oli teljetty ulkoa ja palo tahallaan sytytetyn näköinen.

Paikkakunnalla pyörii myös aika ilmeisen oloisia epäiltyjä. Kulmakunnan kauhu on Artsi Kerner, uutta moottoripyöräjengiä perustava sekopää. Kaunis, hurmaava mies – joka lähemmin tarkasteltuna on täyskahjo gangsteri. Mutta onko hän syypää murhiin? Asiaa tutkii paitsi sitkeä ja itsepintainen Naskali, myös Iltalehden kokenut rikostoimittaja Make Sarkala, joka sekä sotkee poliisitutkintaa että tekee omia mielenkiintoisia löytöjään.

Ystävä sä lapsien on taitavasti kirjoitettu dekkari, jossa käänteitä riittää. Juha Numminen osaa hommansa ja on kirjoittanut realistisen tuntuisen rikosromaanin.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...