Pat Cadigan: Tea from an Empty Cup

Tea From an Empty Cup

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pat Cadigan aloitti uransa 1990-luvulla kyberpunkin huippuaikoihin. Zen-arvoitukselta nimensä lainannut Tea from an Empty Cup on Cadiganin paluu useamman vuoden odotuksen jälkeen. Kyberpunk on edelleen homman nimi: kirjassa tutkitaan kummallista murhaa, jossa yksin suljetussa huoneessa virtuaalitodellisuudessa matkailleen nuoren miehen kurkku on viilletty auki – niin virtuaalitodellisuudessa kuin oikeastikin.

Mitään varsinaista suljetun huoneen murhamysteeriä tästä ei lähdetä kehitte­lemään, vaan Cadigan ohjastaa päähenkilönsä etsivä Dora Konstantinin samaiseen virtuaalitodellisuuteen tutkimaan Post-Apokalyptisen Noo Yawk Sittyn hämmästyttäviä maisemia. Kirja onkin kenties parhaim­millaan maalaillessaan kummallista virtuaalitodellisuutta ja sen asiakkaita.

Kirjassa on toinenkin juoni, joka liittyy samoihin kuvioihin eri näkökulmasta. Juonet yhdistyvät loppua kohden, kunnes kohtaavat. Lukijalle jää matkan varrella paljon arvailtavaa ja hämmästeltävää, sillä läheskään kaikkea ei lukijalle kerrota. Kansien ylisanojen perusteella tyyli miellyttää joitakuita, mutta itse olisin kaivannut ehkä hitusen konkreettisempaa otetta. Loppukin jätti kenties pienen pettymyksen.

Lopusta huolimatta Tea from an Empty Cup oli mielenkiintoinen lukukokemus ja erityisesti kirjan kuvaama virtuaalitodellisuus oli kiehtova.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...