Paula Havaste: Temppuja ja tiedettä Heurekasta

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kirjaan on koottu erilaisia helppoja “tieteellisiä temppuja”, joita voi kokeilla itse kotona. Vaikka kokeista suurin osa vaikuttaa pelkästään hauskoilta tempuilta, niiden tieteellinen tausta on kerrottu ja mukana on tietoiskuja luonnontieteiden historiasta.

Havainnollistavien ja hauskojen piirroskuvien lisäksi kirjassa on myös valokuvia tiedekeskus Heurekasta. Lisäksi kirjan lopussa on tietopaketti Heurekasta ja täytettäviä sivuja omia kokeita varten.

Kaikkia temppuja en ole itse testannut, mutta testaamattomatkin vaikuttavat kokeilemisen arvoisilta. Jos minulla olisi lapsia, tässä olisi niille hyvää ajanvietettä tai ohjelmaa synttäreille.

Kirjan Heureka-osuus tuntuu paikoitellen hieman puoliväkisin mukaan lisätyltä, koska sillä ei suurimmaksi osaksi ole mitään tekemistä temppujen kanssa. Toisaalta osuuden mukana olo on ymmärrettävää, koska Havaste työskentelee Heurekassa. Sen tilan kirjassa olisi mielestäni silti voinut korvata uusilla tempuilla.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...