Hannu Raittila: Terminaali

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Terminaali on Raittilaa parhaimmillaan: luennoimista milloin mistäkin teknisluontoisesta seikasta, moniäänistä tarinankerrontaa ajan hermolla, vahvaa sanottavaa ajasta, jota elämme.

Globalisaatio on muuttanut maailmaa ja harva paikka havainnollistaa globalisaatiota käytännössä kuten lentokenttä. Lentokentän ympärillä pyörii myös Raittilan romaanin keskiössä oleva hajanainen perhe.

Sara ja Paula ovat parhaat ystävykset, jotka fanittavat Twin Peaksia ja päätyvät osaksi lentokentällä hengailevien tyttöjen alakulttuuria. Paulan äidiltä Pirjolta on vanhemmuus hukassa, kun kotoa on iskostunut päähän kirkas oppi: mitä aikaisemmin lapsi itsenäistyy, sitä parempi.

Johan on Rajavartiolaitoksen kommodori, joka päätyy etsimään maailman ääristä tytärtään, jota ei oikeastaan edes tunne.

Siinä sivussa lukija saa näkemystä pakolaiskriiseistä, Euroopan rajoista, PLO:n käänteistä, ilmailusta, terrorismista ja monesta muusta asiasta. Terminaali on kovin herkullinen paketti kiinnostavia seikkailuja maailman äärissä, Raittilan kuivakan satiirista huumoria ja sivistystä.

Omalla listallani tämä nousee Raittilan parhaiden teosten joukkoon, Ei minulta mitään puutu -mestariteoksen rinnalle.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...