Jonathan Lethem: This Shape We’re In

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Tämä on pieni, kummallinen kirja, pienoisromaani oikeastaan. Balkan saapuu cocktailjuhliin ja kertoo käyneensä silmässä. Siellä hän näki isäntäväen pojan, Dennisin, kerjäämässä. Seuraa pienoinen aviokriisi ja perheen isä, herra F., lähtee Balkanin kanssa matkalle kohti silmää hakemaan Dennisiä takaisin. Ja kuinkas sitten kävikään…

This Shape We’re In ei liikoja selittele. Päähenkilöt asuvat “muodon”, jonkinlaisen vartalon, sisällä, mutta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se vain on niin. Matka kulkee elimistössä paikasta toiseen, kenties tavanomaisia latuja, mutta ympäristö luo tarinalle oman surrealistisen valonsa.

Vaan mikäs siinä. Lethemin proosa on iskevää, herra F:n pakonomainen, mutta nokkela vitsinvääntö huvittaa ja ennen kaikkea, tarina saa lopussa kaikelle outoudelle niin iskevän selityksen, että pienestä yhdellä kertaa luettavasta jutusta jää varsin hyvä mieli.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 300 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...