Jonathan Lethem: This Shape We’re In

Osta kirja itsellesi

Tämä on pieni, kummallinen kirja, pienoisromaani oikeastaan. Balkan saapuu cocktailjuhliin ja kertoo käyneensä silmässä. Siellä hän näki isäntäväen pojan, Dennisin, kerjäämässä. Seuraa pienoinen aviokriisi ja perheen isä, herra F., lähtee Balkanin kanssa matkalle kohti silmää hakemaan Dennisiä takaisin. Ja kuinkas sitten kävikään…

This Shape We’re In ei liikoja selittele. Päähenkilöt asuvat ”muodon”, jonkinlaisen vartalon, sisällä, mutta siinä ei ole mitään ihmeellistä. Se vain on niin. Matka kulkee elimistössä paikasta toiseen, kenties tavanomaisia latuja, mutta ympäristö luo tarinalle oman surrealistisen valonsa.

Vaan mikäs siinä. Lethemin proosa on iskevää, herra F:n pakonomainen, mutta nokkela vitsinvääntö huvittaa ja ennen kaikkea, tarina saa lopussa kaikelle outoudelle niin iskevän selityksen, että pienestä yhdellä kertaa luettavasta jutusta jää varsin hyvä mieli.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...