Timo Parvela: Tiera : Sammon vartijat 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Sammon vartijat -sarja jatkuu siitä, mihin Tuliterä jäi. Sammon vartijat lähtevät matkalle kohti Lappia, etsimään toista Väinämöisen kätkemistä Sammon sirpaleista. Matkalla joukko joutuu entistä vaarallisempiin seikkailuihin ja Ahti-parkakin on yhä vankina Tuonelassa. Onneksi seurue saa myös uusia ystäviä, vahvan soturin Tieran — mutta voiko tähän luottaa, kun Louhella tuntuu olevan kätyreitä kaikkialla?

Sammon vartijoiden seikkailut jatkavat yhtä erinomaisina kuin ensimmäisessä osassa. Tarina vie mukanaan ja pakottaa lukemaan loppuun asti. Seikkailut ovat hurjia, mutta huumoriakin on mukana. Kalevala on yhä vahvasti osa tarinaa, Parvela siteeraa kirjaa ahkerasti ja tuo kansalliseeposta varmasti kiinnostavammaksi tämän kirjan lukeville.

Tiera on kaikinpuolin erinomainen kirja ja mainio jatko loistavalle ykkösosalle. Lastenkirjat-luokittelu on tällä kirjalla kevyellä varauksella, kirjassa riittää synkkiä hetkiä, taisteluita ja muuta pelottavaa siinä määrin, ettei se ihan pienimmille lukijoille sovi. Luulisi tämän kuitenkin olevan kovaa kamaa sellaisille kymmenvuotiaille, jotka kai vielä lapsiksi lasketaan.

Aikuistenkaan ei kannata missään nimessä jättää Sammon vartijoita väliin, harvoin näin mainioihin kirjoihin törmää. Kolmas osa Louhi on pakko lukea, sen verran vakavasti juttu jää kesken.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...