Markku Soikkeli: Tieteiselokuvan käsikirja

Osta kirja itsellesi

Scifi on lajina vaikea tapaus niin kirjallisuudessa kuin elokuvissa. Tulevaisuuteen sijoittuvissa teoksissa ei välttämättä ole mitään tieteellistä tai avaruusseikkailuissa mitään omituisen fiktiivistä. Ilman ufoja, aikamatkailua ja androideja voidaan genreen kuuluvista teoksista kiistellä loputtomiin. Siksi genre onkin niin mielenkiintoinen.

Markku Soikkeli on intohimolla kirjoittanut Tieteiselokuvan käsikirjan, joka on itsenäinen jatko-osa aikaisemmalle Tieteiskirjallisuuden käsikirjalle. Soikkeli käy läpi scifi-genren historiikin ja elokuvien parhaimmistoa tai mainitsemisen arvoisia filmejä aiheittain. Lempiaihe aikamatkat löytyy tottakai ja yhtenä kruununjalokivenä oma ikisuosikkini Paluu tulevaisuuteen -trilogia. Jokaisesta kappaleesta löytyy yksi elokuva edustamaan luokkaansa. Elokuvat on valittu hyvin, vaikka ovatkin pitkälti Hollywood-tuotantoa.

Scifi-friikki tuntee kaikki käsikirjan elokuvat ja pääsee nauttimaan kirjasta sellaisenaan. Harrastelija löytää loputtomasti uutta katsottavaa ja scifiä vieroksuva saa todeta kuinka monipuolinen genre onkaan.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...