Markku Soikkeli: Tieteiselokuvan käsikirja

Tieteiselokuvan käsikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Scifi on lajina vaikea tapaus niin kirjallisuudessa kuin elokuvissa. Tulevaisuuteen sijoittuvissa teoksissa ei välttämättä ole mitään tieteellistä tai avaruusseikkailuissa mitään omituisen fiktiivistä. Ilman ufoja, aikamatkailua ja androideja voidaan genreen kuuluvista teoksista kiistellä loputtomiin. Siksi genre onkin niin mielenkiintoinen.

Markku Soikkeli on intohimolla kirjoittanut Tieteiselokuvan käsikirjan, joka on itsenäinen jatko-osa aikaisemmalle Tieteiskirjallisuuden käsikirjalle. Soikkeli käy läpi scifi-genren historiikin ja elokuvien parhaimmistoa tai mainitsemisen arvoisia filmejä aiheittain. Lempiaihe aikamatkat löytyy tottakai ja yhtenä kruununjalokivenä oma ikisuosikkini Paluu tulevaisuuteen -trilogia. Jokaisesta kappaleesta löytyy yksi elokuva edustamaan luokkaansa. Elokuvat on valittu hyvin, vaikka ovatkin pitkälti Hollywood-tuotantoa.

Scifi-friikki tuntee kaikki käsikirjan elokuvat ja pääsee nauttimaan kirjasta sellaisenaan. Harrastelija löytää loputtomasti uutta katsottavaa ja scifiä vieroksuva saa todeta kuinka monipuolinen genre onkaan.

Paula

Paula on fanaattinen lukija ja yhtä aikaa on yleensä niin kaunoa kuin kaiken maailman tietokirjallisuuttakin luettavana. Paula etsii aina erikoisia lukukokemuksia, mutta silti joitakin lempikirjailijoitakin löytyy. Lukemisen lisäksi matkustelu ja kaikenmoiset käsityöt kuuluvat rakkaisiin harrastuksiin. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...