Paul Auster: Timbuktu

Timbuktu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Timbuktu alkaa vahvasti Willyn tarinana, mutta boheemi runoilija ei ole suinkaan päähenkilö. Se on Mr. Bones, hänen sympaattinen ja uskollinen koiransa.

Eläimen näkökulmasta on hankala kirjoittaa, mutta mielestäni Auster on onnistunut siinäkin hyvin. Mr. Bones on hyväntahtoinen koira, joka arvostaa isäntäänsä kovasti. Uuteen tilanteeseen joutuessaan se kohtaa erilaisia ihmisiä ja heidän ratkaisujaan.

Kirjan nimipaikka on kuin haave tai paratiisi ja tutummaksi tulevatkin Baltimoren kadut. Koiran persoonan lisäksi se kuvaa vahvasti amerikkalaista yhteiskuntaa ja ironian pilkekin on helppo löytää rivien välistä. Austerille tyypillisiä yllättäviä sattumuksia on tässä kirjassa vähemmän, mutta loppu on kyllä pysäyttävä. Ehkäpä Willy ja Mr. Bones kuitenkin lopulta päätyvät Timbuktuun.

Helppolukuinen ja lämminhenkinen kirja.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...