P.C. Hodgell: To Ride a Rathorn

Osta kirja itsellesi

Seeker’s Maskin lopussa Kencyrien ylihallitsijan kaksoissisar Jame löysi itsensä Tentirin kadettikoulusta. Koulu on tarkoitettu sekä kendarien alempiluokkaisille kadeteille että korkeasukuisille, mutta korkeasukuisten naisten paikka se ei missään tapauksessa ole. Jame jatkaa siis ahkerasti soveliaisuuden rajojen rikkomista. Herää kaksi kysymystä: selviääkö Jame Tentiristä ja selviääkö Tentir Jamesta?

Tentir on sikäli mainio paikka Jamelle, että tätä vaivanneet sukusalaisuudet, muun muassa syy Knorthin suvun joukkoteurastukseen, tuntuvat kietoutuvan Tentiriin ja Jamen isän ja sedän historiaan koulussa. Salaisuuksien verho raottuu, mutta hinta on kova, sillä Tentir kuhisee vihollisia.

Jamen vauhdikkaat seikkailut jatkuvat entiseen tapaan. Pääosassa on selvästi Jame, veli Torisen on pienemmässä osassa. Kirjassa on runsaasti herkullista politikointia, juonittelua, magiaa ja huumoria. Kirjasarjan maailmasta avautuu uusia tasoja.

Synkkä tarina jää varsin kiperästi kesken, mutta onneksi seuraava osa, Bound in Blood, on jo ilmestynyt. Tätä osaa saatiin aikoinaan odottaa 12 vuotta. Nämä Kencyrath-kronikat ovat kyllä fantasiakirjallisuuden huippua.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.