Kari Välimäki: Todensanat

Osta kirja itsellesi

Todensanat on aivan hurmaava kokoelma pieniä kertomuksia. Ei niitä oikein voi novelleiksikaan kutsua, vaan ne ovat pieniä, vain muutaman sivun katkelmia. Kari Välimäki katselee niissä maailmaan viistommin kuin useimmat muut, ja lopputulos on kiehtova. Näissä tarinoissa riittää mielenkiintoisia käänteitä ja nyrjähdyksiä.

Monia tarinoita yhdistää sanojen ja mielikuvituksen voima. Konkreettisimmillaan se on ”Todensanat”-novellissa, jossa häämatkalla oleva pariskunta eksyy metsään, missä miehen sanomiset heijastuvat todellisuuteen välittömästi.

Todensanojen tarinat ovat kiehtovia ja usein pahuksen hauskoja, niin äkkivääriä näkökulmia Välimäki maailmaan ottaa. Ja jos joku juttu ei niin osukaan, niin seuraava jo hykerryttääkin. Kokoelma ei ole paksu kirja, mutta runsas se silti on, koska yksittäiset jutut ovat lyhyitä. Hauska kokoelma, tätä on helppo suositella oivaltavan ja odottamattoman huumorin ystäville.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari pitää World Fantasy Award -voittajista ja suurten ideoiden scifistä. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.