Mikko Metsähonkala: Toisaalta 2013–2015

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikko Metsähonkala on arkkitehti, jonka yksiruutuinen sarjis Toisaalta ilmestyi joitakin aikoja sitten Helsingin Sanomien NYT-liitteessä. Tarinat on julkaistu yksissä kansissa yhdessä aivan uuden materiaalin kanssa. Tulos on hurmaava.

Toisaalta tuo saman tien mieleen Gary Larsonin legendaarisen Far Siden sekä Ilkka U. Pesämaan Mein Hmpf -kokoelman. Toisaalta liikkuu absurdiudessaan ja yllättävyydessään jossain näiden välimaastossa. Metsähonkalan kuvat ovat kuin otoksia jonkin oudon tarinan pienestä yksityiskohdasta. Jokaisessa Metsähonkalan kuvassa ja kuvatekstissä on paitsi tarina myös kokonainen maailma, joka ei ole ihan samanlainen kuin meidän. Viisto huumori osuu melkein joka sivulla.

Mikä erottaa Mikko Metsähonkalan monista muista on piirrosten tekninen taituruus. Pikkutarkat kuvat ovat hurjan hyvin piirrettyjä ja puuvärein käsin väritettyjä. Metsähonkalan arkkitehtitausta näkyy taidokkaissa rakennelmissa ja kuvien hienossa sommittelussa.

Toisaalta 2013–2015 oli ihan sattumalta kirjaston hyllystä mukaan lähtenyt teos, taas kerran. Eipä tarvinnut pettyä. Hienovaraisen ja sivistyneen huumorin ystävälle Toisaalta on ilman muuta suosituksen arvoinen kohde!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...