Mikko Metsähonkala: Toisaalta 2013–2015

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mikko Metsähonkala on arkkitehti, jonka yksiruutuinen sarjis Toisaalta ilmestyi joitakin aikoja sitten Helsingin Sanomien NYT-liitteessä. Tarinat on julkaistu yksissä kansissa yhdessä aivan uuden materiaalin kanssa. Tulos on hurmaava.

Toisaalta tuo saman tien mieleen Gary Larsonin legendaarisen Far Siden sekä Ilkka U. Pesämaan Mein Hmpf -kokoelman. Toisaalta liikkuu absurdiudessaan ja yllättävyydessään jossain näiden välimaastossa. Metsähonkalan kuvat ovat kuin otoksia jonkin oudon tarinan pienestä yksityiskohdasta. Jokaisessa Metsähonkalan kuvassa ja kuvatekstissä on paitsi tarina myös kokonainen maailma, joka ei ole ihan samanlainen kuin meidän. Viisto huumori osuu melkein joka sivulla.

Mikä erottaa Mikko Metsähonkalan monista muista on piirrosten tekninen taituruus. Pikkutarkat kuvat ovat hurjan hyvin piirrettyjä ja puuvärein käsin väritettyjä. Metsähonkalan arkkitehtitausta näkyy taidokkaissa rakennelmissa ja kuvien hienossa sommittelussa.

Toisaalta 2013–2015 oli ihan sattumalta kirjaston hyllystä mukaan lähtenyt teos, taas kerran. Eipä tarvinnut pettyä. Hienovaraisen ja sivistyneen huumorin ystävälle Toisaalta on ilman muuta suosituksen arvoinen kohde!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...