Lena Frölander-Ulf: Totta toinen puoli

Totta toinen puoli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Lena Frölander-Ulf on päästänyt mielikuvituksensa valloilleen ja keksinyt vaihtoehtoisia selityksiä sille, minkälainen elämä ihmisellä on ollut, ennen kuin hänestä tuli vanha.

Tuoreessa lastenkirjassaan Totta toinen puoli Frölander-Ulf esittelee Nea-tädin ja Gunnar-enon, joilla on ollut perin jännittävä elämä, ennen kuin heistä tuli perheellisiä. Katsos, tädin ryppyiset korvalehdet johtuvat siitä, että hän tanssi nuorena timanttikorvakorut helisten Maharadzan palatsissa. Gunnar-eno taas ei ole kömpelö siksi, että on tullut vanhaksi, vaan siksi, että hän haavoittui ollessaan tutkimusmatkailija.

Viehättävä pieni kirja tarjoaa arkisen ja tavallisen vastapainoksi vaarallisia ja villejä kuvitelmia. Kirjan kuvitus on miellyttävä ja erityisen maininnan ansaitsee kirjoituksen tekstityyppi. Ilpo Tiihosen sujuva käännös vilahtelee hauskoja nimiä ja ilmaisuja kenraali Slurkkista kaljan kippailemiseen ja mantsurialaiseen sapeliin. Seikkailujen jälkeen elämä on ollut onnellista perheessä, mistä kertoo viimeisen aukeaman perhealbumi. Kirjan tarjoamaa ajatusleikkiä voi jatkaa vaikka omien isovanhempiensa tai muiden ikääntyneiden sukulaisten kanssa.

Heidi V.

Kieleen ja kirjallisuuteen intohimolla suhtautuva Heidi Viherjuuri asuu ja työskentelee tällä hetkellä Saksassa. Innostuu tulevaisuuden klassikoista ja novelleista ja pitää kielitajuaan yllä lukemalla uutta kotimaista proosaa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 276 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...