Harri Virtanen: Trauma ja luonto

Trauma ja luonto

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Kertoja on tyypillinen suomalainen mies, joka pitää autoista ja kuluttaa surutta niin rahojaan kuin sitä myöten myös luonnonvaroja. Hän on kirjan kirjoittaja Harri Virtanen, jonka hetki metsäaukiolla herättää lopulta pohtimaan itseään ja sitä voiko viisikymppinen äijä muuttaa elämäntapaansa?

Juuri henkilökohtaisuus tekee kirjasta entistä mielenkiintoisemman eikä saarnaavasta otteesta ole tietoakaan. Ekoahdistus kuulostaa muotisanalta, mutta on kaikkea muuta. Yhä suurempi joukko ihmisiä herää luonnon pahoinvointiin, joka väistämättä johtaa myös yhä suuremman ihmisjoukon pahoinvointiin. Nykyään terapeuttina toimiva Virtanen osaa tarkastella aihetta sekä ammatillisesti että henkilökohtaisesti.

Trauma ja luonto : eli kuinka selviytyä ekoahdistuksesta kertoo enemmän ihmismielestä kuin luonnosta. Vaikka ihmisen toimet ovat aiheuttaneet luontokadon, niin silti luonnossa oleminen on ehkäpä paras täsmälääke ekoahdistukseen. Lukiessa herää ajatus, että luonnolla on ollut ihmistä kohtaa lähes loputtomasti myötätuntoa, mutta toisin päin huomattavasti vähemmän. 

Radikaali tai edes puoliradikaali elämäntapamuutos on todella vaativa ja ehkä juuri sen takia moni sulkee mieluummin silmänsä. Virtasen teos kuitenkin antaa hyvän esimerkin jonkun tason onnistumisesta ja siitä, että suurtakaan muutosta ei kannata pelätä tai ajatella liian on/off-tyylisenä.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...