Stepan Chapman: Troikka

Osta kirja itsellesi

Eva, Alex ja Naomi kulkevat loputtomalta tuntuvan aavikon halki. Kolmikon välit ovat kireät, kun kullakin on omat henkiset epätasapainonsa. Asiaan saattaa myös vaikuttaa se, että Eva on vanha meksikolaisnainen, Alex maastoauto ja Naomi brontosaurus. Ainakin joskus.

Surrealismi on lukijalle haaste. Kun koska tahansa voi tapahtua mitä tahansa, millään ei ole väliä. Chapman välttää tämän ongelman kiitettävästi. Troikka on vaativa lukukokemus, eikä sen takaa löydy erityisen koherenttia tarinaa, vaikka kuinka yrittäisi. Kirja jakaa varmasti mielipiteitä.

Kannattaa silti lukea, luulisin. Evan, Alexin ja Naomin repaleiset muistikuvat entisestä elämästään, elämäntarinat, joita niiden kertoja ei itsekään aina usko, ovat värikkäitä ja mielikuvituksellisia kertomuksia. Troikka on kaikessa outoudessaan ja järjettömyydessään viihdyttävä teos.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

2 kommenttia

 1. Lukemalla tätä kirjaa ennen nukkumaanmenoa, voi taata itselleen aivan loistavat yöunet! Aamulla herää omien ajatustensa surrealismissa.

 2. Miust tämä tarina on hyvinkin koherentti.
  Pintatasolla, jos jää kiinni absurditeettiin, voi ehkä eksyä.
  Mut jos ei anna absurditeetin häiritä, vaan lukee sen lävitse tunteeseen,
  tarinalla on selvä kaari. On alkupiste, on lopputulos. Ja kahluu
  mahdollisesti valheellisten takautumien kautta, alkupisteestä lopputulokseen.
  Juoni ei ole perinteinen, muttei myöskään avant gardea avant garden vuoksi,
  ei tyhjää surrealismia, vaan surrealismia tarinankerronnan välineenä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...