Stepan Chapman: Troikka

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Eva, Alex ja Naomi kulkevat loputtomalta tuntuvan aavikon halki. Kolmikon välit ovat kireät, kun kullakin on omat henkiset epätasapainonsa. Asiaan saattaa myös vaikuttaa se, että Eva on vanha meksikolaisnainen, Alex maastoauto ja Naomi brontosaurus. Ainakin joskus.

Surrealismi on lukijalle haaste. Kun koska tahansa voi tapahtua mitä tahansa, millään ei ole väliä. Chapman välttää tämän ongelman kiitettävästi. Troikka on vaativa lukukokemus, eikä sen takaa löydy erityisen koherenttia tarinaa, vaikka kuinka yrittäisi. Kirja jakaa varmasti mielipiteitä.

Kannattaa silti lukea, luulisin. Evan, Alexin ja Naomin repaleiset muistikuvat entisestä elämästään, elämäntarinat, joita niiden kertoja ei itsekään aina usko, ovat värikkäitä ja mielikuvituksellisia kertomuksia. Troikka on kaikessa outoudessaan ja järjettömyydessään viihdyttävä teos.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...