Tuomari Nurmio: Tuhannen ja yhden kapakan lauluja : 132 biisiä

Tuhannen ja yhden kapakan lauluja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Nuottikirja, joka sisältää sanat, sävelet ja soinnut Tuomari Nurmion lähes koko tuotantoon? Kyllä kiitos!

Tuhannen ja yhden kapakan lauluja sisältää peräti 132 laulua Nurmion ensimmäisistä julkaistuista kappaleista aina tänä vuonna julkaistun Dumari ja spuget -levyn biiseihin asti. Itse asiassa kirja on niin täydellinen, että siitä puuttuu Nurmion kaikkina aikoina julkaisemista omista biiseistä vain noin yhden käden sormilla laskettava määrä (tosin miksi yhden näistä on oltava Puhuva moottori?) sekä muutaman englanninkielisen levyn materiaali, joissa tosin ei juurikaan originaaliaineistoa edes ole.

Petri ja Antti Kivimäen nuotintama kirja on ulkoasultaan näyttävä ja siisti. Perusajatuksena on ollut tarjota jokaisesta kappaleesta vähintään laulumelodia ja kitarasoinnut sekä mahdollisuuksien mukaan muutamia perushuomioita muiden soittimien orkestraatiosta. Tempo- ja esitysmerkinnät ovat viitteellisiä ja aukeavat parhaiten oikeastaan Nurmion levyjä kuuntelemalla. Biisit on pyritty mahduttamaan pääasiassa yhdelle aukeamalle.

Kirja on siinä mielessä auktorisoitu tapaus, että Nurmio on itse ollut mukana tarkistamassa Kivimäkien ensin mahdollisimman orjallisesti levyversioita seurailevia nuotinnoksia. Nurmion toivomuksesta on tiettyjä muutoksia myös tehty kappaleiden omaksumista helpottamaan, mutta kirjassa käy kyllä ilmi sekin, että vaikka kuinka yksinkertaiselta biisi vaikuttaisi, on sen opettelussa ja tulkinnassa nähtävä silti vaivaa, jotta tulos olisi kohtuullinen.

Tuhannen ja yhden kapakan lauluja kuuluu kenen tahansa Nurmio-diggarin kirjahyllyyn (kuten myös aiemmin vinkkaamani Dumari-elämäkertakin). Jos yhtään on kallellaan musikaalisuuteen tai jos edes auttavasti saa pianosta tai kitarasta säveliä ja sointuja ulos, on tämä lähes 350-sivuinen nuottikirja varma osuma. Suosittelen!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 294 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...