Maiju Lassila: Tulitikkuja lainaamassa

Osta kirja itsellesi

Mitä siitä tulee, kun Ihalaisen Antti lähetetään Hyväriseltä tulitikkuja lainaamaan? Ainakin Maiju Lassilan klassikkoromaanin mukaan seurauksena on melkoinen sekamelska. Hulvattomassa väärinymmärrysten ja huono-onnisten yhteensattumien sarjassa mennään välillä kohti Amerikkaa, välillä jahdataan porsasta pitkin Joensuun katuja, välillä istutaan putkassa, eikä romantiikkaakaan kokonaan unohdeta.

Ensimmäisen kerran jo vuonna 1910 ilmestynyt Tulitikkuja lainaamassa on yksi suomalaisen kirjallisen komedian ehdottomista kulmakivistä, edelleen kovin tuoreelta maistuva kansankuvaus. Maiju Lassilan kielenkäyttö on yksinkertaisesti nerokasta, dialogi rehevän karjalaista turinointia ja lempeä huumori yksinkertaisesti tuolilta pudottavan hauskaa.

Tulitikkuja lainaamassa on vuosisataisen historiansa aikana taipunut moniksi näyttämösovituksiksi ja pariksi elokuvaversioksikin. Teos onkin varmasti hedelmällinen pohja dramatisoinneille, sen verran värikkäitä sen henkilöhahmot ovat ja tapahtumasarjakin juuri sopivan vinksahtanut. Kaikkiaan oivallinen kirja, kannattaa lukea!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää jalkapallosta, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Ladataan lisää luettavaa...