Maiju Lassila: Tulitikkuja lainaamassa

Tulitikkuja lainaamassa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Mitä siitä tulee, kun Ihalaisen Antti lähetetään Hyväriseltä tulitikkuja lainaamaan? Ainakin Maiju Lassilan klassikkoromaanin mukaan seurauksena on melkoinen sekamelska. Hulvattomassa väärinymmärrysten ja huono-onnisten yhteensattumien sarjassa mennään välillä kohti Amerikkaa, välillä jahdataan porsasta pitkin Joensuun katuja, välillä istutaan putkassa, eikä romantiikkaakaan kokonaan unohdeta.

Ensimmäisen kerran jo vuonna 1910 ilmestynyt Tulitikkuja lainaamassa on yksi suomalaisen kirjallisen komedian ehdottomista kulmakivistä, edelleen kovin tuoreelta maistuva kansankuvaus. Maiju Lassilan kielenkäyttö on yksinkertaisesti nerokasta, dialogi rehevän karjalaista turinointia ja lempeä huumori yksinkertaisesti tuolilta pudottavan hauskaa.

Tulitikkuja lainaamassa on vuosisataisen historiansa aikana taipunut moniksi näyttämösovituksiksi ja pariksi elokuvaversioksikin. Teos onkin varmasti hedelmällinen pohja dramatisoinneille, sen verran värikkäitä sen henkilöhahmot ovat ja tapahtumasarjakin juuri sopivan vinksahtanut. Kaikkiaan oivallinen kirja, kannattaa lukea!

Hannu

Lempääläinen opettaja Hannu Sinisalo tykkää maantiepyöräilystä, kissoista ja lautapeleistä. Lukutottumuksiltaan Hannu on runsasruokainen klassikoista sarjakuviin ja dekkareista filosofiaan, mutta omimmillaan hän on viileän ironian ja älykkään huumorin parissa. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 273 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...