Eeva Hurskainen: Tunnet sen sydämessäsi: Aurora Karamzin ja äidin tehtävä

Tunnet sen sydämessäsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Aurora Karamzin eli 1808–1902 ja oli aikansa seurapiirikaunottaria. Hän oli keisarinnan hovineitona, mutta harjoitti suuressa määrin hyväntekeväisyyttä. Parhaiten hänet tunnetaan Diakonissalaitoksen perustajana.

Aurorasta on useampikin kirja, mutta jos ei ole lukenut yhtäkään, niin tämä on oivallinen kirja tutustua häneen. Jos taas on lukenut niitä muita, on tämä kirja lähinnä kertausta, vaikka ei sekään ole ollenkaan huono asia.

Kirja on varsin helppolukuinen katsaus Aurora Karamzinin elämään, lähinnä äitinä. Hänelle ei siunaantunut kuin yksi oma lapsi, mutta sisarten lapsia oli senkin edestä. Lisäksi oli vieraita lapsia, sillä Aurora oli perustamassa myös lastenkotia.

Muita Aurora Karamzinista kertovia kirjoja ovat Ingrid Qvarnströmin Tarunhohteinen elämä (1939), Eeva Hurskaisen Aurora Karamzin: Pietarin hovista köyhien auttajaksi (2002) ja Aurora Karamzin: aristokratian elämää (2006), joka on Espoon kaupunginmuseon tutkimuksia.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 274 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...