Tiitu Takalo: Tuuli ja myrsky

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Huh-huh. Raiskaus ei ole mikään kaikkein kevein aihe sarjakuva-albumille. Sitä hienompaa, että Takalo tekee sen ajatuksia herättävästi, rakentavasti ja lopulta positiivisesti: uhrin ja läheisten elämä voi jatkua väkivallan kohteeksi joutumisen jälkeenkin. Tässä tarinassa myös pahan olon aiheuttaja saa ansionsa mukaan.

Tarinan tarkoitus ei ole piehtaroida raiskauksen aiheuttamassa negatiivisessa tunnekuohussa, vaan rakentaa selviytymiskeinoja ja kysyä: Miksi raiskaamisesta puhutaan passiivissa? Ovatko naiset vain mahdollisia uhreja ja miehet rikollisia? Voiko raiskaukseen yllyttää? Tarinan tapaus ei ole mikään puskaraiskaus vaan tutun ihmisen tekemä, mikä ei koskaan tule ylittämään iltapäivälehden uutiskynnystä, ja ennen kaikkea tulee selväksi, että väkivallan tekijä satuttaa monia muitakin ihmisiä kuin vain uhriaan. Melkoinen kriisistä selviämisen työkalupakki.

Olen täysin jäävi arvioimaan tämän sarjakuvan visuaalista puolta, koska olen jo valmiiksi täysin Takalon anatomisesti taitavan, ilmeikkään ja kauniin kädenjäljen lumoissa. Sanon vain sen verran, että en joutunut pettymään.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 275 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...