Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Midas Crook on kömpelö, ujo nuori mies, joka rakastaa valokuvaamista. Eräänä päivänä Midas kohtaa Idan, nuoren naisen, joka kävelee kömpelösti kainalosauvojen tukemana. Syykin selviää:

“Idan varpaat olivat puhdasta lasia. Sileää, kirkasta, kiiltävää lasia. — Päkiä oli myös lasia, vain sameampaa, ja se menetti läpinäkyvyyttään asteittain, kunnes vaihtui lähellä nilkkaa ihoksi: himmeäksi ja vaaleanpunertavaksi kuin mikä tahansa muukin iho.”

Ida on muuttumassa pikkuhiljaa lasiksi. Midas, estoinen ja vaikean isäsuhteen riivaama nuori mies rakastuu ja herää hoivaamaan. Aivan helppoa se ei ole. Ei ole kyllä kenelläkään muullakaan tässä kirjassa – kaikilla tuntuu olevan rakkauselämänsä kanssa jollain tavalla vaikeaa. Takaumina selviää muun muassa se, mikä Midaksen isän elämästä teki niin vaikeaa.

Tyttö joka muuttui lasiksi on maagista realismia, hienovaraista fantasiaa. Kirjan tapahtumapaikkana toimiva fiktiivinen St. Hauda’s Landin saaristo on kirjassa kauniisti kuvattu ja täynnä ihmeitä.

Tämä tarina on aikuisten satu, kauniisti kerrottua ja helposti etenevää fantasiaa, jonka parissa viihtyy ja joka onnistuu liikuttamaan ja koskettamaan. Osa tarinan käänteistä on ennalta-arvattavia, mutta mahtuu tarinaan yllätyksiäkin. Kiehtova kertomus valittiin aiheesta Tähtifantasia-ehdokkaaksi.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 302 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...