Ali Shaw: Tyttö joka muuttui lasiksi

Osta kirja itsellesi

Midas Crook on kömpelö, ujo nuori mies, joka rakastaa valokuvaamista. Eräänä päivänä Midas kohtaa Idan, nuoren naisen, joka kävelee kömpelösti kainalosauvojen tukemana. Syykin selviää: ”Idan varpaat olivat puhdasta lasia. Sileää, kirkasta, kiiltävää lasia. — Päkiä oli myös lasia, vain sameampaa, ja se menetti läpinäkyvyyttään asteittain, kunnes vaihtui lähellä nilkkaa ihoksi: himmeäksi ja vaaleanpunertavaksi kuin mikä tahansa muukin iho.”

Ida on muuttumassa pikkuhiljaa lasiksi. Midas, estoinen ja vaikean isäsuhteen riivaama nuori mies rakastuu ja herää hoivaamaan. Aivan helppoa se ei ole. Ei ole kyllä kenelläkään muullakaan tässä kirjassa – kaikilla tuntuu olevan rakkauselämänsä kanssa jollain tavalla vaikeaa. Takaumina selviää muun muassa se, mikä Midaksen isän elämästä teki niin vaikeaa.

Tyttö joka muuttui lasiksi on maagista realismia, hienovaraista fantasiaa. Kirjan tapahtumapaikkana toimiva fiktiivinen St. Hauda’s Landin saaristo on kirjassa kauniisti kuvattu ja täynnä ihmeitä.

Tämä tarina on aikuisten satu, kauniisti kerrottua ja helposti etenevää fantasiaa, jonka parissa viihtyy ja joka onnistuu liikuttamaan ja koskettamaan. Osa tarinan käänteistä on ennalta-arvattavia, mutta mahtuu tarinaan yllätyksiäkin. Kiehtova kertomus valittiin aiheesta Tähtifantasia-ehdokkaaksi.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Tässäpä muuten toinen fantasiatarina – aikuisten satu – jota pidin. Välillä ei oikein jaksanut pysyä mukana tarinassa, mutta siitä jäi kuitenkin hyvin kaunis, joskin hieman surumielinen olo.
    Luin kirjan jo pari vuotta sitten ja tunne elää minussa vieläkin. Tämä on kirja, johon voisin palata uudelleenkin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...