Neil Shubin: Universumi sisällämme

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailmankaikkeus on 14 miljardin vuoden ikäinen. Jäljet universumin iästä näkyvät meissä kaikissa. Paleontologi Neil Shubin kertoo, miten meissä kaikissa oleva vety on peräisin alkuräjähdyksestä, selvittää, mistä kaikki elämää ylläpitävä vesi on tullut, mistä ja miten happi on maailmaan tullut mahdollistamaan suurikokoista elämää ja kertoo, miksi näköaistimme on sellainen kuin on.

Universumi sisällämme on helppotajuinen, mutta viisas kirja, joka poimii langanpäitä matkan varrelta ja kertoo alle 200 sivulla paljon mielenkiintoista maailmankaikkeuden olemuksesta. Tiesitkö, että ihmisillä ja luukaloilla oli yhteinen esi-isä 450 miljoonaa vuotta sitten ja että tämä yhteys näkyy edelleen sikiönkehityksessä siinä, miten sikiön munuaiset kehittyvät? Sikiö saa kehityksensä aikana kolmet munuaiset: ensimmäiset ovat kuin leukaluuttomilla kaloilla, toiset kuin luukaloilla ja kolmannet sitten modernit nisäkkään munuaiset.

Tällaisia pieniä hienoja yksityiskohtia Shubinilla on tarjoilla. Kirja esittelee mielenkiintoisia henkilöitä tieteen historian varrelta ja väliin Shubin kertoo omia kokemuksiaan paleontologin kenttätöistä. Universumi sisällämme on hieno kirja: helppotajuinen, miellyttävä lukea, mutta samalla hyvin yleissivistävä. Suosittelen lämpimästi, kirja on kerrassaan erinomaista yleistajuista tiedettä.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Kommentti

  1. Kuulostaa mielenkiintoiselta. Tästä voisi kaverinikin kiinnostua.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...