Neil Shubin: Universumi sisällämme : kivien, planeettojen ja ihmisten yhteinen historia

Universumi sisällämme

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailmankaikkeus on 14 miljardin vuoden ikäinen. Jäljet universumin iästä näkyvät meissä kaikissa. Paleontologi Neil Shubin kertoo, miten meissä kaikissa oleva vety on peräisin alkuräjähdyksestä, selvittää, mistä kaikki elämää ylläpitävä vesi on tullut, mistä ja miten happi on maailmaan tullut mahdollistamaan suurikokoista elämää ja kertoo, miksi näköaistimme on sellainen kuin on.

Universumi sisällämme on helppotajuinen, mutta viisas kirja, joka poimii langanpäitä matkan varrelta ja kertoo alle 200 sivulla paljon mielenkiintoista maailmankaikkeuden olemuksesta. Tiesitkö, että ihmisillä ja luukaloilla oli yhteinen esi-isä 450 miljoonaa vuotta sitten ja että tämä yhteys näkyy edelleen sikiönkehityksessä siinä, miten sikiön munuaiset kehittyvät? Sikiö saa kehityksensä aikana kolmet munuaiset: ensimmäiset ovat kuin leukaluuttomilla kaloilla, toiset kuin luukaloilla ja kolmannet sitten modernit nisäkkään munuaiset.

Tällaisia pieniä hienoja yksityiskohtia Shubinilla on tarjoilla. Kirja esittelee mielenkiintoisia henkilöitä tieteen historian varrelta ja väliin Shubin kertoo omia kokemuksiaan paleontologin kenttätöistä. Universumi sisällämme on hieno kirja: helppotajuinen, miellyttävä lukea, mutta samalla hyvin yleissivistävä. Suosittelen lämpimästi, kirja on kerrassaan erinomaista yleistajuista tiedettä.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...