Antti Nikunen: Urhon ja Onnan laastarikirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Reilu vuosi sitten tutustuin Urhoon ja Onnaan. Tuolloin ilmestynyt teoskaksikko kertoi Urhon ja Onnan ammattihaaveista. Urho tahtoi olla huoltomies, Onna poliisi. Ainakin meillä Urhosta ja Onnasta tykättiin kovasti.

Nyt Urho ja Onna ovat päässeet laastarikirjaan. Mitä voikaan sattua, kun temppuilee potkupyörällä tai juoksee oikein kovaa? Entäpä keppihevos- ja koripalloleikit sitten, voiko niissäkin muksahtaa? No, kuten tunnettua leikki-ikäisten elämä on riskialttiutta pullollaan, mutta onneksi haaverit eivät useimmiten kuitenkaan vaadi sen kummempia toimenpiteitä. Joskus kuitenkin tarvitaan laastaria.

Tarinaltaan Urhon ja Onnan laastarikirja on edellisiin Urho ja Onna -kirjoihin nähden hiukan yksinkertaisempi ja sivutkin ovat tällä kertaa pahviset. Tämä on varmasti hyvä ratkaisu, sillä graafikko Antti Nikusen hahmot ja maailma kiinnostavat yksinkertaisuudessaan jo sangen nuoria lukijoita – tai katselijoita. Tämän kirjan jippo, irroteltavat ja kirjaan kiinniteltävät laastarit tuovat teokseen kuitenkin mielenkiintoa myös hieman vanhemmille lukijoille. Mielestäni tämä on hauska idea ja ainakin siinä vaiheessa, kun meillä pelättiin laastarin laittoa, tästä olisi ollut ihan konkreettistakin hyötyä. Jos kirjaan sisältyvien laastareiden liimapinta vaan kestää toistuvaa irrottelua – meillä kirja ei vielä ole ehtinyt käytännön töihin – uskoisin tämän olevan suuresti pienten parantajien mieleen.

Aikuisen silmä vaatii ehkä Urhon ja Onnan kohdalla hiukan totuttelua, mutta pienet silmät pitävät heistä aivan varmasti. Suosittelen.

Kaisa

Kaisa Sutela on kirjamaailmaan työelämässään eksynyt – ja uppoutunut – teologi. Hän rakastaa kirjoja ja on kirjallisuuden lajien suhteen melko kaikkiruokainen, mutta viihtyy silti parhaiten laatukirjallisuuden parissa. Myös lastenkirjat ovat lähellä sydäntä. Kaisa harrastaa ruoanlaittoa ja sitä myöten Tunnelmallisia makuja -blogin pitämistä. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 315 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...