Maia Raitanen: Valas, valas! : Maailman viehättävin valaskirja

Valas, valas!

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Maailmassa on 76 valas- ja delfiinilajia, jotka on kaikki esitelty tässä kirjassa. Heimoittain jaotelluista lajeista on kerrottu kaikki perustiedot ja kiinnostavia faktoja. Kirja on sekoitus tietokirjaa, sarjakuvaa ja mietelmiä.

Ison osan sivutilasta ja samalla myös lukijan huomiosta vievät kuvat. Lajikohtaiset yleiskuvat ovat kauniita ja selkeitä, niiden avulla on helppo erottaa eri lajit toisistaan. Toisissa kuvissa taas on luonnollisissa ympäristöissä ja toimissaan olevia valaita, jotka kertovat puhekuplien avulla mietteitään välillä filosofisemmin ja välillä humoristisemmin.

Valas, valas! on alaotsikoltaan “maailman viehättävin valaskirja” ja se vaikuttaa tosiaankin pitävän paikkansa. Tässä taitaa olla tämän vuoden paras tietokirja. Vaikka tyyli saattaakin pintapuolisesti katsottuna vaikuttaa lastenkirjalta, niin tämä on kuitenkin ensisijaisesti aikuisten kirja – ei kuitenkaan lapsilta kielletty.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...