Maarit Verronen: Vanhat kuviot

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Vanhat kuviot on samantyyppinen kokoelma kuin Verrosen edellinen Normaalia elämää: napakka ja tiivis paketti varsin näppäriä novelleja. Tarjolla on oikeastaan aivan muuta kuin niitä vanhoja kuvioita. Kokoelman novelleissa esiintyy henkilöitä, jotka toimivat toisin.

Kokoelma on jaettu kolmeen osaan: on Piiloutujat, Vastustajat ja Lähtijät. Avausnovellissa Nimi seinällä Henna kohtaa laskuvarjokerhon seinällä lomakkeen, jossa on kouluaikaisen tutun nimi. Lomake herättää Hennan mielenkiinnon ja Henna alkaa vaivihkaa selvitellä, mitä luokkakaverille kuuluu. Koska novelli on otsikon Piiloutujat alla, kaveria ei löydy – mutta mielenkiintoisia tapahtumia sittenkin.

Vastustajissa, novellissa Pikkurahat, kohtaamme Fannin, joka näkee hautajaisissa kaupunkiin tulleen nuoren miehen ryöstävän vainajan iäkkään sisaren rahat ja lyöttäytyy tämän matkaan. Erinäisten mutkien kautta Fannista tulee huoltoaseman kassa, joka harrastaa pikkurahojen pimittämistä asiakkailta.

Kolmas osa, Lähtijät, kertoo kaukaisista maista ja julmemmista kulttuureista. Kokoelman niminovelli Vanhat kuviot on pitkä kertomus toimittajan ja kuvaajan matkasta kauas vuoristoseuduille ihmettelemään paikallisia oloja, joissa totta tosiaan riittää ihmeteltävää.

Vanhat kuviot on mainio novellikokoelma, joka sopii oivallisesti viihteeksi lyhyisiin lukuhetkiin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 307 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...