Gustav Hägglund, Pasi Jaakkonen ja Matti Simula: Värikkäät kenraalit : Sankaritekoja ja skandaaleja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Värikkäät kenraalit on värikästä luettavaa sankariteoista ja kutkuttavista skandaaleista. Viisitoista kenraalia marssitetaan lukijan iloksi ja hyödyksi. Jokaisesta kenraalista on kuvattu elämänkerta pähkinänkuoressa.

Pienoiselämänkerrat noudattavat kätevää kaavaa, sillä aluksi kerrotaan kaikki sotasaavutukset. Jos ei ole ihan perillä kaikista sodista, niin voi pikkasen huolimattomammin lukea ja paneutua sitten kenraalien yksityiselämää kuvaaviiin kohtiin.

Kirja on kirjoitettu vapaalla tyylillä ja niin ollen sen lukee rennolla otteella. Kuviakaan ei ole unohdettu, vaan jokaisesta kenraalista on kielellisen kuvan rinnalla myös valokuva. Yllättävää on se, että jos on kuvitellut, että kenraalit olisivat elänneet jotenkin kurinalaista ja nuhteetonta elämää, niin tämä kirja raottaa verhoa siltä osin. Ilahduttavaa, että kaikki ihana inhimmillisyys on tuotu tässä kirjassa esiin.

Niin, ja se on mukavaa, että sitten kun ja jos kiinnostuu jostain kenraalista enemmän, niin lähteet löytyvät kirjasta. Jokaisesta kenraalista kertovan jutun lopussa on muutama lähde. Suosittelen tätä kirjaa lämpimästi ihan kaikille!

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...