Tuuli Salminen: Varpu

Varpu

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Varpu on kertomus naisesta, joka saa tietää, että aviopuoliso on pettänyt. Tulee ero ja Varpu muuttaa pikkukaupungista Helsinkiin. Hän joutuu jättämään puutarhansa ja kaiken sen, mihin on tottunut. Työstään hänet on irtisanottu ja koko kirjan ajan mukana kulkee se salaisuus, että miksi saksan maikka sai potkut.

Kun Varpu muuttaa Helsinkiin, hän asuu kerrostalossa, vailla puutarhaa. Aikuiset tyttäret asuvat kuitenkin samassa kaupungissa. Hän saa töitä Anja Nopalta, jolla on tarjota kaikkea aina ikkunan pesuista alkaen. Niin Varpu tutustuu “lintumieheen”, jonka täytetyt linnut oli jo vähällä pilata.

Välillä mennään siihen aikaan, kun Varpu vielä asui pikkukaupungissa ja mitä kaikkea siellä tapahtui. Kun Varpu huomasi ja tajusi, että hänen miehellään on toinen nainen, hän alkoi stalkata tätä naista, ensin Instagramissa ja Facebookissa. Lopulta Varpu meni niin pitkälle, että meni tämän naisen kotiin, sovitti naisen vaatteita ja kaikki tapahtuu niin pikkuhiljaa ja kivuttomasti, ettei heti huomaa, että Varpun mieli järkkyy. Varpu joutuu hoitoon.

Varpulla on sisko, Irina, joka on ihan erilainen kuin Varpu, mutta hyvin se tulevat toimeen. Usein he puhuvat ja muistelevat tätiään Ruusaa. Varpulle Ruusa oli jopa tärkeämpi kuin oma äiti koskaan ja joka on kuoli jo aiemmin.

Varpu on tyypillinen suomalainen, keski-ikäinen nainen, joka tuntee syyllisyyttä ja häpeää, mutta silti on sellainen ihanan itseriittoinen ja ne ajatukset ovat niin hulvattomia.

Kaikesta tästä Tuuli Salminen kertoo niin rikkaalla tyylillä ja sellaisella vinolla huumorilla, että sitä on ilo lukea, kulkea Varpun rinnalla koko kirjan matkan ja toivoa, että kaikki päättyisi hyvin.

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 244 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...