Mikko Porvali: Veri ei vaikene

Osta kirja itsellesi

Veri ei vaikene pääsi tutkaani Vuoden johtolanka -palkinnon vuoksi. Aloitin kuitenkin Sinisen kuoleman kuva -kirjasta, joka aloittaa Karelia Noir -sarjan ja hämmästelin hieman: ei tämä ihan palkintomateriaalia ole.

Tämä sarjan kakkososa karistaa kuitenkin turhat hämmästelyt: taso on selvästi ensimmäistä osaa parempi ja kirja kerrassaan mainio.

Ykkösosasta tutut Johannes Kähönen ja Salomon Eckert jatkavat työtään Viipurin poliisilaitoksella. 1920-luku on kääntynyt 1930-luvulle ja vaikka kieltolaki edelleen poliisia työllistää, muitakin huolenaiheita on.

Isoimpana pulmana ovat Lapuan liikkeen kyyditykset. Kirjan alkuosassa tutkitaan erityisesti historiallista Erik Mätön kyyditystapausta. Poliisit yrittävät tehdä työtään, mutta Lapuan liikkeelle uskolliset tahot sabotoivat poliisin työtä minkä ehtivät.

Loppupuolella kirjaa vuosikymmen kääntyy loppuaan kohden ja huolenaiheet taas vaihtuvat. Poliiseilla riittää tekemistä Viipurin pommitusten keskellä.

Veri ei vaikene on vakuuttava historiallinen dekkari. Tässäkin osassa näkyy toisaalta Porvalin vankka arvostus virantoimituksessa kaatuneita poliiseja kohtaan, toisaalta rakkaus Viipuria ja Karjalaa kohtaan.

Näitä Karelia Noir -kirjoja on helppo suositella Karjalan historian ystäville ja sellaisille lukijoille, jotka arvostavat poliisikirjallisuutta, joka ei raakuuksilla mässäile.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...