Tiina Raevaara: Veri joka suonissasi virtaa

Veri joka suonissasi virtaa

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Johannes Heinosesta kertova trilogia saa päätöksensä. Aloitusosasta Yö ei saa tulla en pitänyt lainkaan, kakkososa Korppinaiset toimi jo paremmin ja nyt olen taas puoliksi vahingossa sarjan parissa – mutta onneksi tämä kolmas osa nousi sarjan parhaaksi.

Vankasti ollaan gotiikan ja kauhuromantiikan puolella. Johannes Heinosen kellosepänliikkeen lattialle romahtaa kalpea, pelottava nuori mies, joka paljastuu liikkeen entisen omistajan Teodorin sukulaispojaksi, joka on paennut Romaniassa olevasta salaperäisestä laitoksesta.

Tästä tapahtumasta käynnistyy synkkä ketju käänteitä, joka tekee selvää jälkeä Johanneksen muutenkin hauraasta elämästä. Perhe-elämä vaimo Hannan ja poika Teon kanssa on vaikeaa: vuosi sitten kuollut lapsi Aaro painaa perheen elämässä yhä, Teo on jotenkin hiljainen eikä Hannan kanssa ole helppoa.

Johannes saa kuulla uutisia Aalosta, elämänsä rakkaudesta ja pakkomielteidensä kohteesta. Nämä uutiset vievät Johanneksen Romaniaan, juuri siihen mystiseen laitokseen, josta Teodorin sukulainen onnistui pakenemaan.

Tiina Raevaara rakentelee todella synkän tunnelman romaaniinsa. Romania, vampirismi, vuoristometsät, vanhat rakennukset, huolestuttavat sairaalat ja epämääräiset lääketieteelliset menettelyt – ainekset ovat klassisia ja jälki siivoa. Kaupallisesti menestyneiden psykologisten trillerien vetävyyttä romaani ei tavoita, mutta tunnelma on ehdottomasti kohdallaan.

Trilogian aikaisempien osien tuntemus ei ole oikeastaan välttämätöntä; riittää, että tietää Aalon olevan Johannekselle hyvin merkittävä henkilö.

 

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...