Jo Nesbø: Verta lumella 1

Osta kirja itsellesi

Uutta Nesbøä on taas tarjolla, vaan Harry Hole ei edelleenkään palaa. Verta lumella 1 vie lukijat 1970-luvun lopun Osloon ja heroiinikaupan keskelle. Olav on huumekauppaa ja prostituutiota pyörittävän Daniel Hoffmanin kätyri, asiainhoitaja eli kaveri, joka tappaa ne, joiden kuuluu kuolla.

Edellinen keikka on hoidettu, olisi seuraavan vuoro. Keikan pitäisi näyttää asuntomurrolta. Tapahtumapaikka on Hoffmannin kotona. Miksi Hoffmann haluaa vaimonsa kuolevan? No, se ei oikeastaan Olaville kuulu. Hän tietää kyllä, miten käy kavereille, jotka tietävät liikaa pomojensa asioista. Tämäkin keikka on jo siinä rajalla, että sen tekijän ei välttämättä anneta elää rauhassa. Olav suostuu kuitenkin.

Alkaa napakka tapauskuvaus, jossa riittää käänteitä. Kirja on hyvin kompakti, alle 200 sivua, eli sen lukaisee helposti kertaistumalta. Vaikka nimi muuta vihjaakin, se on myös kokonainen, itsenäinen teos – loppuvuodesta 2015 ilmestyvä kakkososa jatkaa suunnilleen siitä, mihin tämä jäi, mutta eri juonella. Tämä ensimmäinen osa saadaan kyllä kerralla pakettiin.

Verta lumella 1 on tietynlaista machokirjallisuutta, miehisiä miehiä ja naisellisia naisia. Ehkäpä se siksi sijoittuu 1970-luvulle. Tiettyä vanhanaikaisuutta tässä on. Yhdenlaista pulp-kirjallisuutta tämäkin, mutta tokihan Nesbø kirjoittaa osaa, tällaisia lyhyempiäkin kappaleita. Mainio veto, mutta onko tämä hintansa arvoinen? Siitä en ole täysin varma.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia kirjoja painottuen naisten kirjoittamiin kirjoihin. Mikko pelaa fanaattisella innolla monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...