Jo Nesbø: Verta lumella 2 : lisää verta

Verta lumella 2

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Jo Nesbøn ensimmäinen Verta lumella vaikutti vähän välityöltä, mutta jätti ihan hyvän fiiliksen. Samat tunnelmat jäävät kakkososastakin. Varsinaisesti tällä ei ole suuremmin tekemistä ykkösosan kanssa, mutta samoissa 1970-luvun Norjan huumepiireissä pyöritään, ykkösosasta tuttu huumekauppias Kalastaja tässäkin pyörii taustalla.

Kirjan päähenkilö on yksinäinen mies, joka saapuu pieneen Kåsundin kylään Finnmarkissa. Mies esittäytyy Ulfiksi ja kertoo tulleensa metsästämään – olkoonkin, että hänellä ei ole mukanaan aseita tai oikeastaan juuri muutakaan varustusta. Ulf majoittuu pieneen autiotupaan.

Ulf on Kalastajan asiainhoitaja, joka ei hoitanut asioita kunnolla ja on nyt itse muuttunut hoidettavaksi asiaksi. Niinpä hän odottaa vain sitä, milloin Oslosta tullaan perässä viimeistelemään työ. Siinä sivussa Ulf tutustuu paikalliseen väestöön, erityisesti miestään mereltä odottavaan Leaan ja tämän poikaan Knutiin. Elämä Kåsundin lestadiolaisyhteisössä on ankaraa ja muillakin on salaisuuksia kuin Ulfilla.

Tarina on yksinkertainen, paikoin jopa epäuskottavuuteen asti kliseinen – ehkä näihin tarinoihin vain kuuluu se, että naiset rakastuvat kaikenmaailman roistoihin saman tien. Jos pidit ensimmäisestä osasta, tämä toinen osa tarjoaa lisää samaa. Minä viihdyin, mutta toivottavasti Nesbø palaa seuraavaksi vähän pidempien, monimutkaisempien tarinoiden pariin.

Mikko

Kirjavinkkien päätoimittaja Mikko Saari lukee kirjoja laajasti, mutta enimmäkseen uusia naisten kirjoittamia kirjoja. Mikko pelaa monimutkaisia lautapelejä ja päätoimittaa Lautapeliopasta. Työkseen Mikko tietää WordPressistä kaiken, mitä tietää tarvitsee. Instagramissa Mikko on @mikko_lukee. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 182 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...