Pascal Regnauld, Benoît Sokal ja Hugo Sokal: Vihreäsilmäinen Kuolema

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Ankardo on sarja, jota suomalaiset ovat saaneet pitkään seurata. Benoît Sokalin luoma sarja on nimittäin edennyt 24. osaansa. Vihreäsilmäinen kuolema on jatkoa Kuolema järvellä -albumiin. Kuolema järvellä oli uskomattoman ajankohtainen. Se teki huumoria yhteiskunnan suurista ongelmista, luokkaeroista ja maahanmuutosta.

Vihreäsilmäinen kuolema jatkaa samalla linjalla. Sarjakuva alkaa Ankardon poliisiystävän hautajaisilla. Eläkeikää lähestynyt uhri löytyi laiturilta salaman iskemänä. Yhteiskunta näkee kuolemassa ainoastaan onnettomuuden, mutta tämän poliisitytär epäilee muuta. Ankardossa on paljon huonoja piirteitä, mutta ystäviä hän ei hylkää. Hän lähteekin tutkimaan tapahtuman taustoja ja Ankardon tavalliseen tapaan joutuu keskelle ongelmavyyhtiä. Kuolema vaikuttaa olevan paljon muutta kuin miltä se vaikuttaa.

Samaan aikaan Belganburgissa kuohuu. Paikallinen työläisliike yrittää sekoittaa perinteistä valtajärjestystä, jota Belganburgin johto ei katso hyvällä. Se ajaakin Belganburgin öykkäri herttuattaren vastatoimiin. Nämä vastatoimet vievät hänet kansan keskuuteen.

Ironinen yhteiskuntakuvaus on Ankardon suurin vahvuus. Sarja uskaltaa puhua sellaisista asioista suoraan, mistä useimmat muut hiljenevät. Ankardo on naurettavan kovaksikeitetty etsivä, joka ratkoo pääsääntöisesti sattuman avulla ongelmia.

close

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada uudet kirjavinkit sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.
(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...