Pirjo Hassinen: Viimeinen syli

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Pirjo Hassisen kirjoissa ihmissuhteet ovat suuressa roolissa, eikä Viimeinen syli tee poikkeusta. Erjan ja Mikaelin sekä hieman Rheankin tarina on kerrottu hienosti eri näkökulmista.

Kirjan lähtökohta on Erjan rakkaus, joka ei ole sammunut eron jälkeen, vaan on melkeinpä entistä palavampaa. Sen voi ajatella suurimpana mahdollisena tunteena toista ihmistä kohtaan, mutta myös pakkomielteenä. Kirjan loppukohtaus saa miettimään, kuinka pitkälle ihminen voi mennä syvän tunteensa johdattamana.

Mikael toimii hautausurakoitsijana ja tämä tuo kirjaan oman lisämausteensa. Se ei ole pelkästään ammatti, vaan vaikuttaa moniin tapahtumiin esimerkiksi miehen käyttämän auton kautta.

Viimeinen syli tarjoaa matkan erilaisten ihmisten ajatus- ja tunnemaailman sisään. Osin yllättävät tapahtumat ja sivuhenkilöt kuorruttavat onnistuneen teoksen.

Joni

Vuodesta 2007 Kirjavinkkeihin kirjoittanut Joni Sundström lukee monipuolisesti. Intohimoinen luonnon tutkiminen ja retkeily ovat elämäntapoja, joten luontokirjat kiinnostavat erityisesti. Kotisivut: Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...