Ann Budd: Villasukkakirja : vaativia malleja taitavalle neulojalle

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Villasukkakirja sisältää kaikkiaan 17 erilaisilla tekniikoilla toteutettua sukkamallia. On perinteisellä tavalla varresta kärkeen tehtyjä sukkia, mutta ohjeet annetaan myös varpaista varteen neulomiselle. Neulomisessa voidaan käyttää amerikkalaiseen tapaan neljää tai eurooppalaiseen tapaan viittä sukkapuikkoa; ohjeita on myös kahdella pyöröpuikolla sekä niin sanotulla magic loop ­ -tekniikalla neulomiselle. Lisäksi kirjassa esitellään monipuolisesti eri kantapäätyypit ja kärjen päättelytavat.

Itse malleista suurin osa on erilaisia pinta-­ tai pitsineuleita, mutta mukana on myös muutama oikein kaunis kirjoneulemalli. Suunnittelijoissa vilisee neulemaailmasta tuttuja nimiä: Cookie A., Nancy Bush, Melissa Morgan-­Oakes, Meg Swansen.

Kuten kirjan alaotsikkokin antaa ymmärtää, kysymys ei ole aloittelijan oppaasta; vaikka tekniikat ja ohjeet ovatkin melko selkeitä, vaatii niiden ymmärtäminen perustietoja neulonnasta ja mallien toteuttaminen runsaasti kärsivällisyyttä. Uskoisin kuitenkin, että lopputulos palkitsee ahkeran tekijänsä. Ja inspiraation lähteenäkin tämä kirja on kaunis ja suositeltava.

(Erityisesti uudet kotimaiset julkaisut on usein, ei aina, saatu kustantajalta arvostelukappaleina. Se, mistä kirja on saatu, ei vaikuta siihen, kehummeko vai emme.)

Tuija

Olen Tuija ja olen suhtautunut intohimoisesti kirjoihin ja lukemiseen jo yli 50 vuoden ajan. Myös työni on kirjojen parissa puurtamista, sillä toimin tietopalveluneuvojana Tampereen yliopiston kirjastossa. Luen mieluiten kaikkea laatukirjallisuutta dekkareita ja tyttökirjoja unohtamatta. Kaikki vinkit »

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 868 tilaajan joukkoon!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...