Ann Budd: Villasukkakirja : vaativia malleja taitavalle neulojalle

Villasukkakirja

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Villasukkakirja sisältää kaikkiaan 17 erilaisilla tekniikoilla toteutettua sukkamallia. On perinteisellä tavalla varresta kärkeen tehtyjä sukkia, mutta ohjeet annetaan myös varpaista varteen neulomiselle. Neulomisessa voidaan käyttää amerikkalaiseen tapaan neljää tai eurooppalaiseen tapaan viittä sukkapuikkoa; ohjeita on myös kahdella pyöröpuikolla sekä niin sanotulla magic loop ­ -tekniikalla neulomiselle. Lisäksi kirjassa esitellään monipuolisesti eri kantapäätyypit ja kärjen päättelytavat.

Itse malleista suurin osa on erilaisia pinta-­ tai pitsineuleita, mutta mukana on myös muutama oikein kaunis kirjoneulemalli. Suunnittelijoissa vilisee neulemaailmasta tuttuja nimiä: Cookie A., Nancy Bush, Melissa Morgan-­Oakes, Meg Swansen.

Kuten kirjan alaotsikkokin antaa ymmärtää, kysymys ei ole aloittelijan oppaasta; vaikka tekniikat ja ohjeet ovatkin melko selkeitä, vaatii niiden ymmärtäminen perustietoja neulonnasta ja mallien toteuttaminen runsaasti kärsivällisyyttä. Uskoisin kuitenkin, että lopputulos palkitsee ahkeran tekijänsä. Inspiraation lähteenäkin tämä kirja on kaunis ja suositeltava.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 289 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...