Carol Meldrum: Virkkaus valloilleen! : 30 hauskaa vapaavirkkausmallia

Virkkaus valloilleen

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Virkkaus on suosittua, hauskaa ja helppoakin, mutta haluaisitko oppia jotain ihan uutta ja erilaista niiden iänikuisten pitsiliinojen, maskottien ja isoäidinneliöiden tilalle? Kyllästyttääkö ohjeiden tarkka seuraaminen ja tiukat säännöt? Haluaisitko päästää luovuutesi oikein valloilleen? Ehkäpä vapaavirkkaus on sinua varten.

Vapaavirkkauksen ideaa ja Meldrumin malleja on vaikea kuvailla sanallisesti, juuri siksi koska ne perustuvat oman mielikuvituksen käyttöön, vaikka toisaalta kirjan 30 ihastuttavaan mallityöhön onkin annettu melko tarkat ohjeet, jos nyt haluaa tehdä juuri sellaiset. Kirjan kirjoittaja rohkaisee kuitenkin vapauteen; kun perussilmukat ja -tekniikat on opittu, voi niistä luoda juuri sellaista pintaa ja jälkeä kuin itselle tulee mieleen.

Suuri osa malleista on erilaisia asusteita: on huiveja, lapasia, laukkuja, tossuja ja koruja. Lisäksi tekniikalla voi luoda vaikka tyynynpäällisiä ja kasseja, jotka ovatkin minun silmiini eräitä kirjan kauneimpia töitä. Ihan helppoa tämä vapaavirkkaus ei nähdäkseni ole vaan vaatii jonkin verran kokemusta perustekniikoista ja töiden sommittelusta, mutta on välillä kiva nähdä tällaisia malleja, joiden toteutuksessa voi käyttää luovuuttaan ja mielikuvitustaan niin paljon kuin haluaa ja osaa, ja jämälankanöttösen tuhoamiseen vapaavirkkaus on omiaan.

Tuija

Olen Tuija ja kirjat ovat kuuluneet olennaisesti elämääni jo yli 50 vuoden ajan. Työurakin sijoittui kirjastoihin, joten lapsuuden haave kirjojen ympäröimästä elämästä on toteutunut. Rakastan laatukirjallisuutta, tyttökirjoja ja hyviä dekkareita. Tuijan haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 303 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...