Jérémie Dres: We Won’t See Auschwitz

We Won't See Auschwitz

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Puolassa oli tuhansia juutalaisia ennen toista maailmansotaa, heistä suuri osa kuoli ja osa lähti maasta pois. Monet heidän jälkeläisensä haluavat selvittää taustaansa, ymmärtää historiaa ja löytää ehkä myös sen, mihin oikeasti kuuluvat. Juutalaisten jälkeläisistä monet eivät kuitenkaan ole uskonnollisia ihmisiä, vaikka osa haluaakin kuulua seurakuntaan.

Tässä sarjakuvassa kaksi ranskalaista veljestä lähtee Puolaan selvittämään juutalaisia juuriaan. Heidän isoäitinsä ja osa muusta suvusta ovat kotoisin sieltä. He käyvät suvun entisillä asuinpaikoilla ja hautausmailtakin löytyy sukulaisia. Veljekset tapaavat rabbeja, tutkijoita ja muita ihmisiä, joilta he selvittävät Puolan juutalaisten historiaa ja miltä juutalaisuus näyttää siellä nykyään.

Sarjakuvan piirrostyyli on yksinkertainen ja realistinen, pääosassa tuntuu olevan itse tarina. Puola, juutalaisuus, oman identiteetin etsiminen ja sukutarina kietoutuvat toisiinsa. Riippuukin lukijasta, mikä näistä on se kiinnostavin asia, jonka takia tähän kannattaisi tarttua. Itselleni tutumpia ovat juutalaisten kohtalot sodan aikana ja sarjakuvan kautta avautui uusi näkemys siitä, millaista on ollut sen jälkeen.

Veera

Olen kohta kolmikymppinen lukutoukka pääkaupunkiseudulta. Jännityskirjoja lukuunottamatta kelpaa melkein mikä tahansa kirjallisuus, mutta tänne vinkkaan eniten lasten- ja nuortenkirjoja. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 296 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...