Emma Taulo: Yksin tehty lapsi

Yksin tehty lapsi

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Itsellinen vanhemmuus on vanhemmuuden muoto, jonka määrä on kasvanut merkittävästi viimeisten muutamien vuosikymmenten aikana ja jota kohtaan on vielä huomattavasti enemmän kiinnostusta parisuhteiden ulkopuolella lasta haaveilevilla naisilla ja miehillä. Suomalainen yhteiskunta ei nykyisellään kannusta itselliseen vanhemmuuteen. Järjestelmä ole miltään osin suunniteltu itselliseen vanhemmuuteen aikoville ja virallista tietoa aiheesta on heikosti saatavilla. Siksi onkin hienoa, että käsikirjoittaja, tuottaja, elokuvantekijä ja itsellinen vanhempi Emma Taulo on kirjoittanut itsellisestä vanhemmuudesta ja matkasta vanhemmuuteen kirjan Yksin tehty lapsi.

Taulo käy läpi oman matkansa itselliseksi vanhemmaksi kaikkine vaiheineen ja haasteineen niissä ja tarjoaa erinomaisen vertaisesimerkin kaikille itsellisestä vanhemmuudesta haaveileville. Yksin tehty lapsi ei kuitenkaan ole vain sankarillinen tarina yksittäisen itsellisen vanhemman polusta vanhemmuuteen vaan kaikkia vanhemmuuden vaiheita avataan kattavasti tutkittuun tietoon pohjautuen ja monia myyttejä ja mielikuvia rikkoen. Teoksessa käydään laajasti läpi lapsettomuushoitoja, itsellisen vanhemmuuden taloudellisia kustannuksia, kumppanuusvanhemmuutta vaihtoehtona, sijaissynnytystä ja ennen kaikkea lopulta lasta ja itsellistä vanhemmuutta eri näkökulmista lapsen synnyttyä.

Pääpaino on enemmän yleisessä tutkittuun tietoon pohjautuvassa sisällössä, jota on kiinnostavasti höystetty Taulon omakohtaisella kokemuksella vanhemmuuden eri vaiheista sekä erityisesti siitä, miten raskasta ja vaikeaakin lapsen saaminen ja kasvattaminen voi yksin olla. Valittu tapa käsitellä aihetta on mainio ja tarjoaa pohdittavaa niin itsellistä vanhemmuutta suunnitteleville kuin meille muille, jotka usein tietämättämmekin kohtaamme itsellisiä vanhempia tai vanhemmiksi yrittäviä ympärillämme. Tälle esikoisteokselle annan vahvan suosituksen, sillä se on yksi tämän vuoden helmistä.

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 305 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...