Kate Thompson: Yön eläjä

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

14-vuotias Bobby on hyvää vauhtia luisumassa huonoille teille. Hän näpistelee, roikkuu jengissä ja käyttäytyy huonosti. Yksinhuoltajaäidilläkään ei ole helppoa, joten hän päättää muuttaa maalle saadakseen poikansa pois kaupungin vaikutteiden parista.

Maalla perhe asettuu edulliseen taloon, jonka aiempi asukas on oudosti kadonnut jälkiä jättämättä. Tavaransa hän on jättänyt asuntoon. Naapurit kertovat Bobbylle, että talossa on joskus asunut outo lapsi, joka on myös kadonnut jäljettömiin. Heidän mukaansa lapsi oli keijujen tuoma vaihdokas — ollaanhan Irlannissa.

Bobby ei tarinoista piittaa, hän haluaa takaisin kaupungin hektisiin kuvioihin. Se ei enää onnistukaan helposti, vanhat kaverit hylkivät häntä eikä kukaan halua Bobbya mukaansa. Mitä kauemmin hän viipyy maalla, sitä varmemmin hänestä tuntuu, että jotain on vialla. Kuka on se outo pieni, vanha nainen, joka Bobbyn pikkuveljen mukaan käy talossa öisin? Onko talossa tapahtunut murha? Piinaavaa jännitystäkin siis löytyy.

Kaikkien outojen asioiden lomassa hän kuitenkin viettää aikaansa naapurin pojan kanssa sekä auttaa tätä maalaistalon apuhommissa. Lopultakin hän tekee oikeaa työtä ja pojan isä jopa maksaa hänelle siitä! Aitoja onnistumisen elämyksiä ja rakkoja käsiin…

Talon salaisuuskin selviää, ehkä vanhan naisenkin. Kirja kannattaa kuitenkin lukea huolella, sillä mukana on monentasoista menoa. Puhutteleva ja ajankohtainen nuortenkirja, joka on myös merkillisellä tavalla ajaton ja mystinen. Suosittelen sekä nuorille että aikuisille.

Irja

Irja ei vierasta mitään kirjallisuuden genreä, mutta pitää eniten hyvistä elämäkerroista, trillereistä, kauhusta, jännäreistä, yhteiskunnallisesta ja poliittisesta kirjallisuudesta. Lukenut kaiken käsiinsäsaaman 4-vuotiaasta lähtien. Vinkkaa noin 20 % lukemastaan. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 290 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...