Jay Lewis: Yöstä valoon

Osta kirja itsellesi

(Kirjavinkit.fi saa komission linkkien kautta tekemistäsi ostoksista.)

Heti aluksi on kerrottava, että tällainen vanha Yö-fani kävi aikoinaan ystäviensä kanssa Yö-yhtyeen keikoilla lähinnä siksi, että siellä oli niin soma basisti. Suokaa anteeksi, jos kutsun häntä Jukiksi, koska sillä nimellä opin hänet tietämään, joskaan en tuntemaan. Silti jo silloin muinoin tein hänestä “profilointia”, sillä paitsi, että hän oli helppo katsella, niin tietynlainen herkkyys hänestä huokui, ei ollenkaan mikään sellainen, että olisi halunnut olla kaiken keskipiste. Odotimme niin aina hänen lauluosuuksiaan.

Kun tämä kirja oli tuloillaan, olin ihan innoissani, en niinkään sen takia, mitä media jaksoi jauhaa Yö-yhtyeestä, vaan kuka on Jay Lewis, millainen on se Juki, joka bassollaan ja laulullaan keräsi faneja ympärilleen. Odotin kirjan ilmestymistä ja kun sen vihdoinkin sain käteeni, tuskin uskalsin avata sitä. Otin siitä kuvia ja lähetin someen, että nyt minulla on hieno kirja.

Alkaessani lukea kirjaa, selvisi heti, että nyt tulee hyvää settiä. Hän itse on sen kaiken kirjoittanut, rehellistä ja avointa kerrontaa, itsensä niin likoon heittäen. Sivu sivulta luin ja yritin edetä hitaasti, sillä niin paljon tuli tarinaa, mitä Juki oli kerennyt tekemään. Välillä jopa ihan jännittävääkin ja hei, huumoria on mausteena!

Jay Lewisin lapsuuden jälkeen hyvin pian seurasivat kaikki ne vuodet ulkomailla, Ruotsissa ja Yhdysvalloissa. Yhdysvalloista lähtivät mukaan kokemukset ja nimi. Musiikki on ollut kuitenkin se elämän eliksiiri, joka on pääasiassa ollut Jukin elämän johtotähti. Sen siivellä sitten kaikkea muutakin. Rakkautta erilaisissa paketeissa.

Luin kirjaa säästeliäästi ja aina odottaen uusia seikkailuja, en suinkaan Yö-yhtyeen tiimoilta, koska jotenkin se osio oli jo niin muualla puitu. Vaan kun se osio tuli, vasta sivun 300 jälkeen, niin luin sitä lähinnä vesissä silmin. Kuka tahansa voi heittäytyä siihen rooliin ja miettiä, miltä tuntuu.

Yöstä valoon on aika lailla ihanan kuvaavaa. Välillä ollaan pimeydessä, jolloin kaikki on synkkää, mutta jos sieltä näkee sen tien valoon, niin hip-hurraa!

Tämä kirja on niin nautinnollinen luettava, ihan kenen tahansa kohdalla. Yöstä valoon antaa niin paljon kaikkea, se on yhden ihmisen elämäkerta, varmasti supistettuna, mutta silti se, mikä on kerrottu, on niin antoisaa ja avointa, rikasta ja rehellistä.

Kiitos Juki, että teit sen itse! Niin siitä tuli paras!

Kini

Olen Kini, kirjojen ja kirjailijoiden ystävä. Työskentelen Kouvolan pääkirjastossa kirjastovirkailijana ja tehtävänkuvaani kuuluu mm. kirjailijavierailujen järjestäminen. Olen aina lukenut paljon ja monipuolista kirjallisuutta. Olen kulttuurin suurkuluttaja. Kirjojen lisäksi ramppaan elokuvissa ja teatterissa. Sain Kirjailijaliiton Kirjailija kiittää -palkinnon vuonna 2021! Kinin haastattelu. Kaikki vinkit »

Tilaa Kirjavinkit sähköpostiisi

Haluatko saada edellisen viikon kirjavinkit suoraan sähköpostiisi joka maanantai? Tilaa uutiskirjeemme tästä ja liity listan 1 293 tilaajan joukkoon! Jos haluat tietoa uusista vinkeistä nopeammin, tilaa Telegram-kanavamme!

Tilaamalla uutiskirjeen hyväksyt, että lähetämme sinulle sähköpostia ja lisäämme sähköpostiosoitteesi osoiterekisteriimme. Voit peruuttaa tilauksesi koska tahansa. Kirjavinkit.fi:n rekisteriseloste.

Aikaisempia kirjavinkkejä

Ladataan lisää luettavaa...