Sanna Ryynänen: Meri Genetz : Levoton sielu

Kuvataiteen tuntemukseni on ehkä heikonlainen, mutta itse taiteilijoiden epäsovinnainen elämä on kiinnostanut aina. Luovuus on potentiaalia nähdä asiat toisin ja luoda uutta, ottaa riskejä ja rikkoa rajoja. Taiteellinen lahjakkuus on usein sekä rikkaus että riesa, herkkyyden ja vahvuuden ristiriitaa. En muista aiemmin Meri Genetzistä kuulleeni, mut... Lue koko vinkki »
Perkele

Joonas Konstig: Perkele

Joonas Konstigilta teki mieleni lukea muutakin kuin Vuosi herrasmiehenä. Tartuin nyt ensimmäisenä tähän tuhtiin romaaniin, ehkä aiheen houkuttelemana. Perkele kertoo Rekosta, joka palaa Suomeen Afganistanista rauhanturvakeikalta ja on ehkä vähän merkitystä vailla. Sisältöä elämään löytyy, kun Reko kutsutaan Total War -bändin nokkamiehen Kris Lie... Lue koko vinkki »
Hitler : Tie diktaattoriksi

Michael Kerrigan: Hitler : Tie diktaattoriksi

Kuin kuva-albumia, 180 isokokoista kuvaa ja piirrosta, selailisi kun tutustuu skottikolumnisti Kerriganin kirjaan ihmiskunnan suurimmasta hirviöstä, kirjaan jonka alkuperäisnimi on Hitler : The Man and the Monster. Kovasta lapsuudesta ja taiteilevasta nuorukaisiästä Itävallassa päädytään Berliinin kuoleman bunkkeriin Eva Braunin kanssa. 56 vuot... Lue koko vinkki »
Rakas Emmi

Outi Pakkanen: Rakas Emmi

Joskus tuntuu hyvältä tarttua kirjaan, joka ei ole ihan uutuus, eikä muutenkaan tätä päivää. Niinpä aloin lukea Outi Pakkasen kirjoittamaa kirjaa Emmi Jurkasta. Vanhojen kotimaisten elokuvien tykkääjänä teatterisuvut on tuttuja, mutta aina on mielenkiintoista lukea lisää. Emmi Tuomi oli näyttelijä nuoresta asti. Jo hänen puoleltaan tuli näytteli... Lue koko vinkki »
Ehkä rakkaus oli totta

Sadie Jones: Ehkä rakkaus oli totta

Luke, Paul, Leigh ja Nina. 1960-luvun loppu ja 1970-luku. Lontoo, hiukan New York. Teatterimaailma. Ystävyys. Rakkaus. Tai monta rakkautta, monta yhteensopimatonta rakkautta, ja vielä enemmän korvaavia suhteita, haavoja. On siis Luke, pikkukaupungin kasvatti, joka koulupojasta lähtien on viettänyt päivänsä mielisairaalan ja kodin välillä, äitiää... Lue koko vinkki »
Nuoruutemme Pariisi

Paula McLain: Nuoruutemme Pariisi

Nuoruutemme Pariisi kertoo 1900-luvun alun kirjailijamaailmasta Ernest Hemingwayn ensimmäisen vaimon Hadleyn silmin. Tarina on fiktiivinen, mutta kirjailija on pyrkinyt seuraamaan todellisia tapahtumia mahdollisimman tarkasti ja kertoo saaneensa idean teokseensa Hemingwayn Nuoruuteni Pariisi -kirjasta, josta kirjailijan rakkaus ensimmäistä vaimoaan... Lue koko vinkki »