Mies kuin pantteri

Antti Tuuri: Mies kuin pantteri : Wahlroosin elämä

Mies kuin pantteri on äärimmäisen koskettava kirja siitä, millaista on kun perheeseen syntyy lapsi, joka on mongoloidi – siis kun elettiin vuotta 1955. Lääkärit suosittelivat lapselle laitoshoitoa, vajaamielislaitosta. Sitkeästi rakastavat vanhemmat eivät ottaneet moista suositusta kuuleviin korviinsa, vaan halusivat antaa lapselleen mahdollisimman... Lue koko vinkki »

Antti Tuuri: Aavan meren tuolla puolen

”Aavan meren tuolla puolen jossakin on maa.” – tämän laulunpätkän lapset haluavat isänsä Saulin kuolinilmoitukseen, koska tämä on vuosia soittanut tanssiyhtyeessä tangoja ja valsseja haitarilla, vaikka olisi itse asiassa halunnut soittaa jazzia. Kukaan jälkeläisistä ei muista, että Sauli, hänen vaimonsa Elina ja heidän pieni Kaija-tyttärensä saapui... Lue koko vinkki »

Antti Tuuri: Taivaanraapijat

Aika heikosti olen aiemmin tutustunut Antti Tuurin tuotantoon, vaikka olen toki tiennyt, että lukemisen arvoisia kirjoja on häneltä melkoinen rivi. Loppukesästä tapahtui jotain niin mieleenpainuvaa, että oli pakko saada lisää. Olin nimittäin Haminan Bastionissa nauttimassa musikaalista Taivaanraapijat. Se oli hieno tarina; upea musiikki ja mitä vie... Lue koko vinkki »
Alkemistit : Maallinen rakkaus

Antti Tuuri: Alkemistit : Maallinen rakkaus

Vuorikapteeni August Nordenskiöld on käytännössä jättänyt virkansa ja hankkinut velaksi kaksi taloa Uudestakaupungista. Näistä toiseen hän on asuttanut perheensä, jolla nirppanokkaisen Anna Charlotta -vaimon johdolla on vaikeuksia sopeutua elämään pikkukaupungissa kaukana sivistyneestä Tukholmasta. Toisesta talosta tulisi Vuorikapteenin laboratorio... Lue koko vinkki »
Tangopojat

Antti Tuuri: Tangopojat

Etelä-Pohjanmaan henki on Antti Tuurin teksteissä aina läsnä. Ja kuten Pohjanmaalta on historian saatossa lähdetty leveämmän leivän toivossa maailmalle, niin lähdetään yhä tänäänkin Tuurin kirjoissa. Uusin kirja Tangopojat kertoo 1960-luvun siirtolaisuudesta, jolloin Ruotsin teollinen kehitys tarjosi houkuttelevia mahdollisuuksia Suomen autioituvan... Lue koko vinkki »
Lakeuden kutsu

Antti Tuuri: Lakeuden kutsu

Lakeuden kutsu, ensimmäinen Antti Tuurini, päätyi lukulamppuni alle siitä yksinkertaisesta syystä, että se on Finlandia-voittaja vuodelta 1997. Siitä, olisinko muuten Tuuriin tarttunut, en uskalla sanoa juuta enkä jaata, mutta luultavasti en ainakaan tästä teoksesta, sarjansa viimeisestä, olisi aloittanut. No, nyt on yksi Tuuri luettuna, voisin kuv... Lue koko vinkki »
Ameriikan raitilla

Antti Tuuri: Ameriikan raitilla : matkoja, muistoja

Maahanmuuttokeskustelu velloo nyt vilkkaana, joten käännetäänpä tasapuolisuuden vuoksi katseet vaihteeksi Suomen historian maastamuuttoihin. Kun Pohjanmaalta lähdettiin sankoin joukoin Kanadaan ja Amerikkaan, lupaukset merten takaa houkuttelivat mukaansa myös Antti Tuurin isoisän ja muutakin sukua. Yhteydet Suomeen jäivät enimmäkseen vähäisiksi, ku... Lue koko vinkki »
Bospor Express

Antti Tuuri: Bospor Express : kertomus matkasta

Kirjailija Antti Tuuri matkasi kerran junalla Euroopan läpi Istanbuliin kirjallisuusfestivaaleille esiintymään ja takaisin. Tässä kirjassa hän kertoo tuosta matkasta. Pidän matkakertomuksista, koska ne mahdollistavat nojatuolimatkailun erilaisiin paikkoihin. Oli kiinnostavaa lukea vähän eksoottisemmista paikoista, sillä esimerkiksi Serbiassa ei ... Lue koko vinkki »

Antti Tuuri: Tenoa soutamassa

Onko kirjan pääosissa lohi, Lappi vai kalastajat? Ei mikään noista, vaan itse Tenojoki. Se näyttää kauniit ja kovat kasvonsa, mutta saa kirjailijan palaamaan luokseen vuosi vuoden jälkeen. Tuuri vie päiväkirjamaisessa romaanissaan lukijat Tenojoelle lohta soutamaan, ja pysyy tiukasti samassa teemassa. Hän kuvaa tuntojaan tarkasti omakohtaisten k... Lue koko vinkki »